Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

usuwane posty w dziale ogłoszenia

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

usuwane posty w dziale ogłoszenia

Post autor: duo » 31 maja 2009, 16:18

jestem ciekaw i na pewno nie tylko ja dlaczego są usuwane ogłoszenia, które dotyczą części wystawionej na allegro, a foto oraz cena są w linku dotyczącym aukcji. Uważam to za nie fair .. regulamin mówi, że ma być foto i cena - jedno i drugie jest spełnione .. ktoś mi udzieli na to nurtujące pytanie satysfkcjonującej mnie odpowiedzi ?!

Awatar użytkownika
Gruszka
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gruszka » 31 maja 2009, 16:22

Zgadzam się w pełni z kolegą Duo, po wystawieniu ogłoszenia Allegro po pewnym czasie ogłoszenia zostaja usunięte :-/ dlaczego ?

grinch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grinch » 31 maja 2009, 16:36

... A czy to nie chodzi czasami o to że wystawiacie daną rzecz od złotówki a w regulaminie jest wyraźnie napisane że musi być podana cena, więc w regulaminie powinna być zapiska również o aukcji od 1 zł za ile wylicytujesz za tyle kupujesz <piwo>

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 31 maja 2009, 16:43

regulamin pisze:Jak powinno wyglądać ogłoszenie.
Ogłoszenie na łamach forum klubu Audi 80 musi zawierać:

1. realne zdjęcie przedmiotu - miniaturka linkowana z serwisów typu www.fotosik.pl lub zdjęcie dodane jako załącznik do posta.
2. krótki opis przedmiotu; np. jego stan, wiek itp. - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt, np. e-mail i/lub nr GG i/lub telefon do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" .
4. cena za jaką jesteś w stanie sprzedać owy przedmiot - opublikowana na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".

Odnośnik do aukcji z danym przedmiotem, czy też innej strony internetowej nie jest odpowiednikiem w/w, wymaganych kryteriów. Może być użyty jako uzupełnienie oferty.
Jasno w regulaminie jest napisane że link do allegro nie jest poprawnym ogłoszeniem, jest jedynie jego uzupełnieniem.

Muszą być spełnione wszystkie 4 kroki co powinno ogłoszenie zawierać, wtedy jest dopiero ok.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 31 maja 2009, 16:53

Skuciok pisze:
regulamin pisze:Jak powinno wyglądać ogłoszenie.
Ogłoszenie na łamach forum klubu Audi 80 musi zawierać:

1. realne zdjęcie przedmiotu - miniaturka linkowana z serwisów typu www.fotosik.pl lub zdjęcie dodane jako załącznik do posta.
2. krótki opis przedmiotu; np. jego stan, wiek itp. - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".
3. kontakt, np. e-mail i/lub nr GG i/lub telefon do osoby sprzedającej - opublikowany na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia" .
4. cena za jaką jesteś w stanie sprzedać owy przedmiot - opublikowana na łamach naszego forum w dziale "Autogiełda i ogłoszenia".

Odnośnik do aukcji z danym przedmiotem, czy też innej strony internetowej nie jest odpowiednikiem w/w, wymaganych kryteriów. Może być użyty jako uzupełnienie oferty.
Jasno w regulaminie jest napisane że link do allegro nie jest poprawnym ogłoszeniem, jest jedynie jego uzupełnieniem.

Muszą być spełnione wszystkie 4 kroki co powinno ogłoszenie zawierać, wtedy jest dopiero ok.
szczerze mówiąc to bez sensu .. przecież to powtarzanie się - szkda czasu i energii, ale okej żeby nie było znów, że duo jest buntownik ... będę kopiować terść z allegro zatem żeby mi nikt nie usuwał postów <osohozi>

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 31 maja 2009, 16:58

Ja tego nie wymyślałem ;-) stan jest jaki jest. Są obiektywne powody do takiego a nie innego sformułowania regulaminu ogłoszeń. Nic nie pozostaje tylko się stosować :-)

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 31 maja 2009, 17:01

Skuciok pisze:Ja tego nie wymyślałem ;-) stan jest jaki jest. Są obiektywne powody do takiego a nie innego sformułowania regulaminu ogłoszeń. Nic nie pozostaje tylko się stosować :-)
nie mówie, że Ty to nazwymyśliłeś .. tylko .. czasem zasady w miarę ich używania powinno się zmieniać .. daltego ja osobiście uważam obecny stan rzeczy za taki nie inny, ale to moja osobista uwaga ( troche mnieto denerwuje szczerze mówiąc, że 2x trzeba pisać w sumie to samo .. ale od tego mam ctrl+c i vtrl+v :mrgreen: )

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 31 maja 2009, 17:34

Już o tym pisałem, wyjaśniło się i regulamin został zmieniony.

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 31 maja 2009, 19:07

AUDI_A6 pisze:Już o tym pisałem, wyjaśniło się i regulamin został zmieniony.
tzn. ?

rafalaudi1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Rafał
Model: Audi 80 B1
Silnik: 2.0 6A

Post autor: rafalaudi1 » 31 maja 2009, 20:29

Popieram, albo konkretne ogłoszenie albo zabawa dla deb..i.
Jak ktoś lubi licytacje to na allegro, na forum powinny być tylko konkretne ogłoszenia jak ktoś jest pewien że chce sprzedać.
Nienawidze się targowac więc dla mnie liczy się tylko cena i wiem że mogę to kupić lub nie.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 01 cze 2009, 01:11

Dzień dobry ;-)

Uprzejmie prosimy o stosowanie się do regulaminu działu ogłoszeń.
To szacunek dla klubowiczów, którzy chcą znaleźć ogłoszenie u nas, a nie ochłap w postaci linku. Nie każdy chce skakać po stronach obcych. Ci którzy szukają ogłoszenia na allegro, użyją wyszukiwarki allegro.

Absolutne minimum wysiłku. Jakieś 65 sekund, aby dodać poprawne ogłoszenie na naszym forum z poszanowaniem klubowiczów i naszego boardu.

Dzięki.

PS.
Ponieważ regulamin ten nie ulegnie zmianie w sposób przez Was sugerowany, uważam temat za wyczerpany.

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”