[B3] Problem z rozrusznikiem
-
- Forum Audi 80
[B3] Problem z rozrusznikiem
Mam taki problem po przekręceniu kluczyka.rozrusznik wogule sie nie kręci.co mogło sie zepsuć??
Ostatnio zmieniony 02 cze 2009, 13:04 przez EVERLAST87, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolega wyżej maa racje. Sam tak miałem. Trzeba włożyć rękę koło rozrusznika i szukać wolnego kabelka. Choć przyczyny mogą być też inne. Np. kostka stacyjki, lub cała stacyjka do wymiany.
Opisz dokładnie: czy ja wkładasz kluczyk to kontrolki się świecą jak zwykle, czy w momencie przekręcania przygasają?
I popraw nazwę tematu żeby był zgodny z regulaminem, bo inaczej zostanie usunięty.
Opisz dokładnie: czy ja wkładasz kluczyk to kontrolki się świecą jak zwykle, czy w momencie przekręcania przygasają?
I popraw nazwę tematu żeby był zgodny z regulaminem, bo inaczej zostanie usunięty.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ACE
- Kontakt:
witam mam problem z rozrusznikiem, na krotko podłączony tak jakby był w aucie, wtedy sie nie zacina włożę do auta i rozrusznik się zacina... dałem w skrzynce +12 na blaszkę na chwile i wtedy tez się zacina(w ten sposób można wykluczyć stacyjkę) czy to elektromagnes ?? ale czemu na krotko się nie zacina.... pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
bo ma mniej do roboty zmień tulejki na wirnikudelik pisze:witam mam problem z rozrusznikiem, na krotko podłączony tak jakby był w aucie, wtedy sie nie zacina włożę do auta i rozrusznik się zacina... dałem w skrzynce +12 na blaszkę na chwile i wtedy tez się zacina(w ten sposób można wykluczyć stacyjkę) czy to elektromagnes ?? ale czemu na krotko się nie zacina.... pozdrawiam
- morris4life
- Forum Audi 80
Witam kolegów,
mam także problem z rozrusznikiem.
Gdy próbuję odpalić auto słychać tylko dziwięk jakby elektrycznego silniczka (takie bzyczenie) z rozrusznika.
Pytanie polega na tym czy to może być elektromagnes? Czy stuknięcie w rozrusznik mogłoby pomóc? Niestety mam auto z automatyczną skrzynią (3-biegową), więc o odpaleniu na zapych nie ma szans, a do mechanika jakoś podjechać muszę.
pozdrawiam
Gdy próbuję odpalić auto słychać tylko dziwięk jakby elektrycznego silniczka (takie bzyczenie) z rozrusznika.
Pytanie polega na tym czy to może być elektromagnes? Czy stuknięcie w rozrusznik mogłoby pomóc? Niestety mam auto z automatyczną skrzynią (3-biegową), więc o odpaleniu na zapych nie ma szans, a do mechanika jakoś podjechać muszę.
pozdrawiam
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- morris4life
- Forum Audi 80
Kurcze mialem wczoraj to samo z tym ze rano byl padniety akumulator naladowalem i odpalil normalnie, probowałem dzis kilkakrotnie i nic sie nie dzieje.morris4life pisze:Witam kolegów,
pozdrawiam
Ktoś podpowie czego to mogla byc przyczyna??