Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 2,0 , ABK] automat, wsteczny nie działa

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
Kolcia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 2,0 , ABK] automat, wsteczny nie działa

Post autor: Kolcia » 04 maja 2009, 10:56

witam, poniewaz nikt mi nie odpowiedział poprzednim razem, jeszcze raz proszę o pomoc.
Od jakiegoś czasu mam problem ze wstecznym biegiem w automatycznej skrzyni. Długo nie mogłam wyczuć kiedy dobrze wchodzi a kiedy wcale czy na ciepłym czy zimnym, aż ostatnio niestety muszę dodać gazu, potem takie uderzenie w skrzyni aż zatrzęsie samochodem i wskoczy. Może ktoś z Was zna przyczynę, oby mnie nie czekała zmiana skrzyni bo manualnej nie przeżyje.
P. S. płyny w skrzyni sprawdzone, wszystko jest ok, nigdzie niema wycieków :/

z gory wszystkim dziekuje
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 13:29 przez Kolcia, łącznie zmieniany 2 razy.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 04 maja 2009, 13:36

Po pierwsze _uwaga
Po drugie kiedy był zmieniany olej i filtr, sprawdź czy nie trzeba wyregulowac dzwigni przełaczajacej tryby pracy skrzyni, jest problem z pozostałymi trybami pracy skrzyni

Kolcia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kolcia » 05 maja 2009, 13:35

Dziekuje i przepraszam za tytuł. Mam nadzieje ze juz ok,
Filtry wymieniane w sierpniu, tak jak i olej, sprawdzane płyny w skrzyni ok 2 tyg temu wszystko ok. Dodam że bierze troche oleju i regularnie go dolewam. Z pozostalym biegami niema najmniejszego problemu.
Zauwazylam, że jak odpale i wskoczy w miare odrazu to potem wskakuje, tzn dopuki nie wyłacze silnika i nie ostygnie. potem od poczatku, wskoczy albo nie.

vigo1984sz
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: vigo1984sz » 26 maja 2009, 22:16

Witam. popieram tezę kolegi o tym cięgnie do sterowania zmiany biegów, mój ojciec miał podobny problem z tym, że u niego skończyło się na wymianie całej tej linki koszt ok 220zl w ASO. A jesli masz okazję to spróbuj jeszcze podpiąć sterownik skrzynie biegów z takiego samego autka. Powinien znajdować się pod tylnym siedzeniem o ile dobrze kojarzę. Pozdrawiam

dobo26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dobo26 » 03 cze 2009, 00:43

Wydaje mi sie automat raczej nie powinien 'brac' oleju... Bo gdzie. A jak sprawdzałes to zwróciłes uwagę na olej w przekładni? Nad lewą polosią jest korek i ma go byc rowno z tym korkiem śruba na imbusa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl