Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 1.8 JN] duzo pali, problemy z pb i gazem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
someonecs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 1.8 JN] duzo pali, problemy z pb i gazem

Post autor: someonecs » 27 maja 2009, 12:05

Prosze o pomoc juz nie wiem co mam robic;(
-Pali mi 20 litrów gazu, pali duzo benzyny.
-Gdy toczymy sie na dwójce i mu wcisne gaz mocniej to on sie dusi i nie chce w ogole jechac dopiero jak odpuszcze gaz to pojedzie (na gazie)
- Na benzynie jak jest cieply ciezko zapala i gasnie itp, dopiero jak sie go troche dluzej pomęczy to jakos idzie jechac ale:
- dusi sie od 1000 do 2000 obrotow i gasnie - po paru powtorzeniach praktycznie znika ten problem ale jak mu sie delikatnie nacisnie gaz to sie dusi i gasnie (benzyna)
- na benzynie przy odpuszczaniu i wciskaniu pedalu gazu strasznie szarpie.
- Przy okolo 93 stopniach faluja mu obroty biegu jalowego zarowno na gazie i benzynie.

Pomocy!!! Juz nie mam sily do tego auta!!!

Wymienilem: Zregenerowalem parownik, filtr gazu, filtr benzyny, filtr powietrza, swiece BOSCHA, sonde Lambda,

Moze to jakas glupota? Jakis czujnik? HELP!!

Florek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Florek » 27 maja 2009, 16:32

Proponuję zacząć od podstaw.
Sprawdź, czy nie masz przestawionego zapłonu, konducję kopułki, palca, kalbli.

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 27 maja 2009, 16:42

Sprawdź też czy nie łapie "lewego powietrza", co do mulenia na benzynie to może to być spowodowane źle dobranym mikserem, który powoduje "wzwężkę" na dolocie. I dlatego go dusi jak depniesz od razu...

aqq_rzb

Post autor: aqq_rzb » 28 maja 2009, 18:02

czytajac twoj temat jak bym moje auto widział :D z jednym wyjatkiem, Pali jak palic powinien !

- ciezko zapalał !
- gdy juz złapał wchodzi na bardzo niskie obroty...
- na II biegu przy hamowaniu Gasł...
- szarpał przy dodawaniu Gazu..

co zrobiłem .. ? Wymieniłem olej bo nie wymieniałem po Kupnie mojej Indianerki :)

Castrol Mineralny.. filtr Oleju... chopcy wyczyscili gaznik... i chodzi jak marzenie !

Kiedy olej wymieniałeś ?

someonecs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: someonecs » 30 maja 2009, 01:28

5000 km temu ... zaplon ustawialem jest ok. Zauwazylem gumowy wezyk cienki wystajacy kolo kabli idacych do baterii, jest on zakrecony sruba! Gdy wykrecilem srobe - zaczelo z tamtad dmuchac lecz zadnej reakcji dla pracy silnika nei bylo.

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 30 maja 2009, 15:05

Zaworek jednokierunkowy masz z jednym wyjściem, czy z dwoma ?
Pod jedną końcóweczkę jest podłączony przyspieszacz zapłonu, a druga idzie do takiej zielonej bańki (?) i tam jest trójnik i odchodzi do gaźnika do sterowania podciśnieniem...
Z tego co pamiętam to do tego wariota co steruje otwieraniem drugiej dyszy i ma końcówkę pod szlaufik z zieloną otoczką...
Obrazek Obrazek
Obrazek

Co do tego, czy to na bank jest ten regulator podciśnieniowy i czy, aby na pewno steruje tą drugą dyszą to głowy sobie uciąć nie dam, ale chyba tak...
Powodzenia i daj znać jak posprawdzasz

bruli4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bruli4 » 30 maja 2009, 16:32

Co do benzyny to sprawdz filtr powietrza czy jest suchy czy w Pb Wnioskuje że fura na pełnym wtrysku Sprawdż filtr a potem pomyślimy

[ Dodano: 2009-05-30, 16:35 ]
Ja mam teraz podobną historię ,tyle że u mnie palił normalnie ale reszta tak samo.A kopci Ci na czarno?W moim przypadku okazało się że rozdzielacz paliwa przepuszcza.No ale to nie tłumaczy zmuły na gazie w twoim przypadku.

someonecs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: someonecs » 03 cze 2009, 01:25

Sory ze nie pisalem ale niestety nie mialem internetu. Nie mam takiej zielonej bańki:) Nie mam gaźnika:) Filtr powietrza sprawdze jutro rano:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl