Dodając zdjęcie czy awatar, spójrz jakie wymiary, waga, rozszerzenie jest dozwolone.marko009 pisze:Mam kłopot z dodaniem zdjecia do profilu.
Sugestie i problemy z forum
- Kolczat
- Forum Audi 80

- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Doc, juz zglaszalem Ci te sprawe na PW, ale chcialbym znac zdanie moderatorow bo moze by to troszke pomoglo... otos wnosilbym o utworzenie kolejnego poddzialu w dziale ogloszen - kola, felgi i opony (tak jak na allegro) poki co ludzie wrzucaja ogloszenia z tym zwiazane do dzialu zawieszenia, w sumie nie ma ich tam az tak duzo wiec wiekszego problemu nie ma aktualnie, ale tak zeby bylo estetyczniej mozna by bylo utworzyc ten nowy poddzial
pozdrowka
pozdrowka
-
w.a.n.t.e.d
- Forum Audi 80

- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

Mam pytanie natury (technicznej?) odnośnie rangi(ilości wypełnionych kól w logo audi pod nickiem):Wydawało mi się że odzwirciedlają aktywność na forum(jakość tej aktywności też mogła by być kontrolowana ale nie można mieć wszystkiego...).
Wiem że na forum doszło do zmiany klasyfikacji zaliczania postów(tylko techniczne) i uwazam że to dobre posunięcie.
Ale nie rozumiem jednego zjawiska:Drugi raz z 3 kółek robi mi się dwa :roll:
Nie robi mi to wielkiej różnicy i nie czuje potrzeby aby mieć pod nickiem jakiś mega wypasiony transparent
bo jestem na forum ze względu na społeczność i wspólną pasje do Audi.Chciałbym jednak rozumieć wszystkie zjawiska dotyczące forum a to jest dal mnie co najmniej zagadkowe.
Z góry dziekuje za wszelkie próby uświadomienia mnie w tej materii <ok>
P.S:Pisałem do administracji,ale Doc musi mieć zawaloną skrzynkę i nie ma sensu męczyć człowieka każdym drobiazgiem,pozdro
Wiem że na forum doszło do zmiany klasyfikacji zaliczania postów(tylko techniczne) i uwazam że to dobre posunięcie.
Ale nie rozumiem jednego zjawiska:Drugi raz z 3 kółek robi mi się dwa :roll:
Nie robi mi to wielkiej różnicy i nie czuje potrzeby aby mieć pod nickiem jakiś mega wypasiony transparent
Z góry dziekuje za wszelkie próby uświadomienia mnie w tej materii <ok>
P.S:Pisałem do administracji,ale Doc musi mieć zawaloną skrzynkę i nie ma sensu męczyć człowieka każdym drobiazgiem,pozdro
z zegarkiem może być problem, bo php aktualizuje czas bodajże z jakiegoś sewera albo z swojego (serwera)- nie pamiętam a linux aktualizuje także z jakiegoś serwera albo z biosu
[ Dodano: 2009-06-17, 14:00 ]
1.A z mojej strony do Doca zastanowiłbym sie nad wprowadzenie systemu klubowego jak np na calibra-team (PODZIAŁ USERÓW NA ZWYKŁYCH I KLUBOWICZÓW) - dużo roboty aby to wprowadzić dla modów
2.Zamontować skrypt do YouTuba aby po wklejeniu linku z youtuba filmik odtwarzał się w poście (skrypt znajduje się na forum php Pzzemo wraz zi instrukcją)
[ Dodano: 2009-06-17, 14:00 ]
Tak działają rangi na każdym forum nie da sie inaczej zmierzyć aktywności. Z drugiej strony trzeba by być zawziętym żeby nabić spamem 1000+ postów dla 4 kółek. :shock:jest to głupie,jedni piszą byle co ,aby nabic postów i zdobyc więcej kólek
1.A z mojej strony do Doca zastanowiłbym sie nad wprowadzenie systemu klubowego jak np na calibra-team (PODZIAŁ USERÓW NA ZWYKŁYCH I KLUBOWICZÓW) - dużo roboty aby to wprowadzić dla modów
2.Zamontować skrypt do YouTuba aby po wklejeniu linku z youtuba filmik odtwarzał się w poście (skrypt znajduje się na forum php Pzzemo wraz zi instrukcją)
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

misiek440, dzięki za info,generalnie olewam range
Nie po to pisze posty.
A ten twój pomysł
Prawda jest taka że tych ludzi któży piszą coś z sensem rozpoznaje i pamiętam,ty pewnie też.Więc po co te podziały?Wiesz ile będzie znowu marudzenia
Nie po to pisze posty.
A ten twój pomysł
to niby po co?Jak widze że pisze np.misiek440, to znam tego gościa po niku i aktywności na forum więc wiem że równy chłop <ok>misiek440 pisze:PODZIAŁ USERÓW NA ZWYKŁYCH I KLUBOWICZÓW
Prawda jest taka że tych ludzi któży piszą coś z sensem rozpoznaje i pamiętam,ty pewnie też.Więc po co te podziały?Wiesz ile będzie znowu marudzenia
tak ale zmienia to calkowicie organizacje. Ja to nie wiem jak Doc sobie radzi z tym wszystkim. Osobiście też miałem taki system na swoim forum i co chwile dopłacałem z własnej kieszeni. Odkąd wprawadzilem system podziału userow. Mam stale wpłaty po pare zlotych (tyle co na kebaba raz w miesiącu). ludziom uam i zawsze mam te pare złotych nie martwię się że nie mam na domeny, na opłacenie serwera,i na inne wydatki. Pamiętajmy klub to nie tylko orum to też grupa ludzi oraz obowiązki. tk jak pisalem na calibra - team jest podobny system i tez się sprawdza. Są ludzie co wpłacają i mają większe przywileje itp itd ale też poświęcają sie na dla forum/klubu. Każdy coś umie jeden robi grafike, drugi reklame, trzeci zrobi koszulki itp itd i tak powinno być. U mnie ten system zadziała po 3 miesiącach bo najpierw bylo masę osób później częśc się wykruszyła i zostały osoby ktore regularnie mi pomagają.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80

misiek440, ok przekonałeś mnie argumetem organizacyjnym,ale jak Doc sobie te sprawy układa to już jego system.Pewnie nie tak najgorzej patrząc na forum.
Dobrze ze pojawiają sie propozycje nowych,innych rozwiązań.Zawsze coś można poprawić/usprawnić.Przynajniej proponujesz konkretne rozwiązania,bo czasem jak czytam takie narzekanie dla narzekania...
Dobrze ze pojawiają sie propozycje nowych,innych rozwiązań.Zawsze coś można poprawić/usprawnić.Przynajniej proponujesz konkretne rozwiązania,bo czasem jak czytam takie narzekanie dla narzekania...