[80 B4 2.0 ABT] Przebiera, szarpie i jest słaby
[80 B4 2.0 ABT] Przebiera, szarpie i jest słaby
Witam
Problem wygląda nastepująco:
Trzzymam auto na gazie (nie wazne jakie obroty) silnik przebiera i szarpie (delikatnie) jak by nie dostawal paliwa. Zaplon jest ustawiony rozrząd tez świece i kable zmienione oraz filtry. Jadąc przykładowo na 4 biegu 80 szarpie całym autem lub na 3b 50-60 ale przy wyzszych obrotach nie szarpie podczas jazdy (jak juz sie wkręci), tylko na postoju tak sie dzieje.
Moim zdaniem stawiam na wtrysk lub sterownik silnika ale moze miał juz tak ktoś
POMOCY
Trzzymam auto na gazie (nie wazne jakie obroty) silnik przebiera i szarpie (delikatnie) jak by nie dostawal paliwa. Zaplon jest ustawiony rozrząd tez świece i kable zmienione oraz filtry. Jadąc przykładowo na 4 biegu 80 szarpie całym autem lub na 3b 50-60 ale przy wyzszych obrotach nie szarpie podczas jazdy (jak juz sie wkręci), tylko na postoju tak sie dzieje.
POMOCY
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2007, 19:24 przez MorajB4, łącznie zmieniany 1 raz.
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Re: [80 B4 2.0 Jednopunkt] Przebiera, szarpie i jest słaby
to jest przeklenstow jakies masz sporo dowyboru najlepiej jedz na vagMorajB4 pisze:Witam
POMOCY
moze byc palec rozdzielacza, kopulka, czujnik temp silnika, czujnik temp zasysyanego powietrza, silnik krokowy regulator napiecia...
a nie wszystko to tanie zeczy...
kolego ja tez mialem taki problem w abt... u mnie winna była uszczelka pod wtryskiem. Okazało cie ze jest zgremniała i puszcza lewe powietrze. mozesz to sprawdzic ruszajac filtrem powietrza i obserwuj czy nie widac pęknięć na tej uszczelce. nigdy bym nie przypuszczał ze to właśnie ona mogła być winna bo na pierwszy rzut oka była ok. pozdrawiam
To moze być to bo mam duzy luz na wtrysku tzn ruszam filtrem i jest wielki luz to moze tolukas666 pisze:kolego ja tez mialem taki problem w abt... u mnie winna była uszczelka pod wtryskiem. Okazało cie ze jest zgremniała i puszcza lewe powietrze. mozesz to sprawdzic ruszajac filtrem powietrza i obserwuj czy nie widac pęknięć na tej uszczelce. nigdy bym nie przypuszczał ze to właśnie ona mogła być winna bo na pierwszy rzut oka była ok. pozdrawiam
jutro rano sprawdze
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Sprawdz własnie to a jak bedzie wyglądało na dobre to mozna sie pobawic Vagiem.MorajB4 pisze:To moze być to bo mam duzy luz na wtrysku tzn ruszam filtrem i jest wielki luz to moze to
jutro rano sprawdze
Kupujesz ze strony www.viaken.pl są bardzo tanie a wystarczy Ci zwykły komputer.
Nie wiem czy wykryje co sie pochrzaniło ale warto moze sprubowac.