[80 B4 1.9 TDI 1Z]Brak powświetlenia zegarka
[80 B4 1.9 TDI 1Z]Brak powświetlenia zegarka
Witam!
Mój problem polega na tym, ,że zegarek (na obrotomierzu) się nie podświetla.
Miałem big bena, kupiłem caly angielski licznik i przełożyłem ze swojego prędkosciomierz na miejscie prędkościomierza angielskiego bo nie chciało mi się lutować pinów pod obrotek pod mój licznik. Wszystko działa i chodzi spoko, tylko nie podswietla mi się zegarek, myślałem, że sprawę rozwiąże połączenie kabelkiem dwóch punktów na laminacie - przylutowałem ten kabelek jak to było w którymś "how to" z forum. Niestety dalej się nie podświetla, wsumie dziwne bo oryginalnie obrotomierz był na swoim miejscu (na ang liczniku) nic nie zmieniałem. Żarówki też sprawdzałem. Nie wiem co to może być. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję!
Zegarek, którego nie widać...
Mój problem polega na tym, ,że zegarek (na obrotomierzu) się nie podświetla.
Miałem big bena, kupiłem caly angielski licznik i przełożyłem ze swojego prędkosciomierz na miejscie prędkościomierza angielskiego bo nie chciało mi się lutować pinów pod obrotek pod mój licznik. Wszystko działa i chodzi spoko, tylko nie podswietla mi się zegarek, myślałem, że sprawę rozwiąże połączenie kabelkiem dwóch punktów na laminacie - przylutowałem ten kabelek jak to było w którymś "how to" z forum. Niestety dalej się nie podświetla, wsumie dziwne bo oryginalnie obrotomierz był na swoim miejscu (na ang liczniku) nic nie zmieniałem. Żarówki też sprawdzałem. Nie wiem co to może być. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję!
Zegarek, którego nie widać...
-
- Forum Audi 80
U mnie świeciło podświetlenie zegarów, ale cyferki zegarka się nie świeciły(w dzień widać było godzinę, jak ciemno nie)... po sprawdzeniu wszystkich możliwych żaróweczek i wymianie spalonych na nowe jest .TRZMIELU240684 pisze:ja mam także taki problem ale u mnie żarówka wskaźnika świeci normalnie i inne żarowki też
Dodam, że zegarek podświetla się po przekręceniu stacyjki, a nie dopiero przy podświetleniu całych zegarów tj.włączeniu świateł
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
panowie znalazł ktoś już przyczynę niepodświetlonego zegarka?? u mnie jest to samo wszystki inne żarówki świecą a zegarek nie.kiedyś świecił normalnie i po jakimś czasie przestał.kiedyś pomagało stuknięcie ręką w licznik a teraz już nic nie pomaga.czasami tylko się zaświeci dopóki nie wyłącze samochodu.po ponownym włączeniu znów nie świeci.luty sprawdzałem i są ok.gdzie jest ta żarówka podświetlająca zegarek i jak ona wygląda bo rozebrałem go na części i żarówki nie widziałem...