[R4 20vt] Rezanie Oil Catch Tank`u
Super sprawka
Chyba mi by się to przydało bo jak troszkę dam czadu mianowicie 5500 obr. i but w podłodze to zakopci mi na niebiesko
Po czym jak znowu jadę spokojnie to kopcenie powoli maleje aż do zera
Przy odpalaniu kopcenia nie ma
I kurcze nie wiem co jest przychodzi mi tylko na mysl że olej przedostał się przez odpowietrzenie skrzyni do kolektora wlotowego
Co o tym myślisz ?
Chyba mi by się to przydało bo jak troszkę dam czadu mianowicie 5500 obr. i but w podłodze to zakopci mi na niebiesko
Po czym jak znowu jadę spokojnie to kopcenie powoli maleje aż do zera
Przy odpalaniu kopcenia nie ma
I kurcze nie wiem co jest przychodzi mi tylko na mysl że olej przedostał się przez odpowietrzenie skrzyni do kolektora wlotowego
Co o tym myślisz ?
Ja u siebie zmontowałem ala catch tank poki co w fazie testow poniewaz mi odma idzie olej i syf do filtra powietrza.Skoro to nie szkodzi więc mojemu ABT tez nie zaszkodzi nie wiem czy też pomoże ale to juz mniej istotne ;)Zobaczymy czy bedzie sie sprawdzac.Poki co po przejechaniu jakis 100km z tym zauwazylem tylko tyle ze tam troche wody jest =]
To rezanie jest kompletnie bez sensu !
FrancoF1 sam napisał, ze po 2000 km nie bierze mu wogóle oleju.
To po co to zakładą??
To są gadżety sprzedawane np. na allegro za chore pieniadze, tylko że ładnie wygląda chromowany zbiorniczek w pod maską.
Ma to sens, kiedy silnik żyga olejem.
Olej dostaje się przez odme do układu spalania, a w zasadzie opary oleju, które potem się skraplaja.
Silnik do remontu !!!
Można to ominąć poprzez OIL CATCH TANK. Przynajmniej auto na analizatorze spalin, może przejdzie przegląd.
jak odma jest czysta i na filtrze powietrza nie ma oznak oleju to to sie mija z celem.
lepiej zostawić tak jak fabryka dała, bo inaczej to jest tylko tuning optyczny !!
FrancoF1 sam napisał, ze po 2000 km nie bierze mu wogóle oleju.
To po co to zakładą??
To są gadżety sprzedawane np. na allegro za chore pieniadze, tylko że ładnie wygląda chromowany zbiorniczek w pod maską.
Ma to sens, kiedy silnik żyga olejem.
Olej dostaje się przez odme do układu spalania, a w zasadzie opary oleju, które potem się skraplaja.
Silnik do remontu !!!
Można to ominąć poprzez OIL CATCH TANK. Przynajmniej auto na analizatorze spalin, może przejdzie przegląd.
jak odma jest czysta i na filtrze powietrza nie ma oznak oleju to to sie mija z celem.
lepiej zostawić tak jak fabryka dała, bo inaczej to jest tylko tuning optyczny !!
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80