[2.0 ABK 85kW]PO wymianie kopułki silnik dziwnie pracuje
[2.0 ABK 85kW]PO wymianie kopułki silnik dziwnie pracuje
Mam problem z moja bestią gdyż:
Ostatnio wymienilem cewke bo jak deszcz popadał silnik nie odpalał, gdy wymieniłem było ok.
Ostanio zauwazyłem że coś silnik świruje na wolnych obrotach, obczaiłem to i zauważyłem że przewód wwysokiego napiecia z cewki do kopułki byl przepalnoy i wymienilem na nowy, wymontowałem kopułke palec i przeczyściłem po załozeniu spowrotem kopułki palca i przewodów silnik jakoś dziwnie w pracował . Dzisiaj kupiłem przewody, siwece, kopułke, palec i dalej bez poprawy
AHa zauwazyłem tez że swiece sa zalewane, nie wiem może źle podpiąłem przewody? na poszczególny cylinder..
Poprostu silnik na wolnych obrotach chodzi jakby to byl silnik od malucha, trzęsie nim i tak jakby nie miał mocy.
Napiszcie jak wiecie mniej wiecej co może być przyczyna tego problemu.
HELP ME!!!!!
Ostatnio wymienilem cewke bo jak deszcz popadał silnik nie odpalał, gdy wymieniłem było ok.
Ostanio zauwazyłem że coś silnik świruje na wolnych obrotach, obczaiłem to i zauważyłem że przewód wwysokiego napiecia z cewki do kopułki byl przepalnoy i wymienilem na nowy, wymontowałem kopułke palec i przeczyściłem po załozeniu spowrotem kopułki palca i przewodów silnik jakoś dziwnie w pracował . Dzisiaj kupiłem przewody, siwece, kopułke, palec i dalej bez poprawy
AHa zauwazyłem tez że swiece sa zalewane, nie wiem może źle podpiąłem przewody? na poszczególny cylinder..
Poprostu silnik na wolnych obrotach chodzi jakby to byl silnik od malucha, trzęsie nim i tak jakby nie miał mocy.
Napiszcie jak wiecie mniej wiecej co może być przyczyna tego problemu.
HELP ME!!!!!
Szukałem poprzez szukajke juz drugi dzień i dlatego wybrałem nowy post a co do przekaźnika to juz go 3 tygodnie temu przelutowałem, ale to wcześniej miałem problem z falujacymi obrotami ale to już zrobilem tak jak piszesz poprzez ten przekaźnik.Danek pisze:Faktycznie mogłeś pomylić kolejność przewodów. Ale jeśli to nie to to proponuję przelutować słynny przekaźnik nr 30 zanim cokolwiek będziemy dalej gdybać. Na przyszłość używaj "szukajki" bo temat wałkowany wielokrotnie.
Tyle że tu problem jest z tym ze on tak jakby chciał chodzil a nie moze tzn. obroty trzyma prawidłowo tyle ze silnik skacze pod maską jak dzik i tak jak napisałem wyżej słychac go jakby to był silnik "malucha" a nie 2 litrówka audi
P.s
A jak powinny byc podpiete te świece orientujesz sie moze?? jak to jest... bo może źle podpiąłem
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
hmm swiece to wiem jakie palec w takim razie jak rozumiem BOSCHA kupic ? Kopułka akura nie jest droga wiec jak rozumiem moge kupic Beru lub Ori BOSCH ?Kable ofc Beru tylko niestety nie wiem jaki nr kabli .Patrze w InterCarsie w zestawach maja w zasadzie tylko po 1 zestawie NGK,BOSCH oraz Beru no ale numerek i tak by sie przydal