Problem jest taki ze teraz chce odpalic auto ale swiece zarowe sie nie nagrzewaja i zawor na pompie sie niechce otworzyc..
Sprawdzałem mała dioda czy idzie napiecie na elektrozawor paliwa przy probie zapalenia silnika tu niestety zarowka nie swieci wogle.....
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i sa dobre, to teraz mi zostaja przekazniki.
Ktory przekażnik odpowieda za nagrzanie swiec żarowych i otworzenie zaworu na pompie wtryskowej?????
[Audi 80 AAZ] Swiece zarowe i zawór na pompie wtryskowej..
[Audi 80 AAZ] Swiece zarowe i zawór na pompie wtryskowej..
Ostatnio zmieniony 09 cze 2009, 11:37 przez Tomciokatowice, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego jak się nie myle to napięcie na pompe idzie po przekręceniu stacyjki, więc tam zaczął bym szukać, tak samo jeśłi chodzi świece, napięcie na przekaźnik idzie po przekręceniu stacyjki.
Może kostka stacyjki się wysunęla, lub pękła(czesty objaw w audi)- było na forum.
Sprawdź czy po przekreceniu stacyjki tak że kontrolki swiecą działają Ci światła mijania, nawiew, wycieraczki.
Jeśli to nie stacyjka( kostka) to napisz będziemy myśleć dalej.
Może kostka stacyjki się wysunęla, lub pękła(czesty objaw w audi)- było na forum.
Sprawdź czy po przekreceniu stacyjki tak że kontrolki swiecą działają Ci światła mijania, nawiew, wycieraczki.
Jeśli to nie stacyjka( kostka) to napisz będziemy myśleć dalej.
Tomciokatowice, poczytaj tu : https://audi80.pl/80-b4-19td-aaz-inn ... %BFarowych
a co do zaworu na pompie to może masz immobilizer :roll:
a co do zaworu na pompie to może masz immobilizer :roll:
niemam immobilizera, bo wczesniej miałem inne auto i sprawiało mi to duzo problemow to go sprzedałem i kupiłem Audi80 ....
problem tkwi w tym ze jak sprawdzałęm bezpieczniki to nie wsadziłem go spowrotem bo myslałem ze to jest rezerwowy.ale teraz włozyłem i pali od pierwszego. tylko teraz jest problem ze jak przekrece stacyjke to swiece zarowe grzeja sie cały czas i nie chce sie wyłaczyc, tu mysle ze cos sie stało z wyłacznikiem czasowy to swiec zarowych lub z przekaznikiem......
problem tkwi w tym ze jak sprawdzałęm bezpieczniki to nie wsadziłem go spowrotem bo myslałem ze to jest rezerwowy.ale teraz włozyłem i pali od pierwszego. tylko teraz jest problem ze jak przekrece stacyjke to swiece zarowe grzeja sie cały czas i nie chce sie wyłaczyc, tu mysle ze cos sie stało z wyłacznikiem czasowy to swiec zarowych lub z przekaznikiem......
mozesz mi podac numer tego przekaznika bo umnie sa jakies liczby na pokrywkach przekazników..
ja sie ucze dopiero budowy ukladu elektrycznego w audi 80.
Dodano: 2009-06-10, 23:06
Dzis niestety ale znow mam problem swiece zarowe działaja cały czas.
Czy jest jakis wyłacznik czasowy do swiec zarowy i gdzie on sie znajduje.
Chciałbym juz to naprawic ale niewiem gdzie ten wyłacznik czasowy swiec zarowych szukac.....
Dodano: 2010-01-28, 18:04
jaki jest numer przekaznika do właczania i wyłaczania swiec zarowych??????
ja sie ucze dopiero budowy ukladu elektrycznego w audi 80.
Dodano: 2009-06-10, 23:06
Dzis niestety ale znow mam problem swiece zarowe działaja cały czas.
Czy jest jakis wyłacznik czasowy do swiec zarowy i gdzie on sie znajduje.
Chciałbym juz to naprawic ale niewiem gdzie ten wyłacznik czasowy swiec zarowych szukac.....
Dodano: 2010-01-28, 18:04
jaki jest numer przekaznika do właczania i wyłaczania swiec zarowych??????