Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Nawigacja w telefonie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 10 paź 2008, 22:33

a ja sie napaliłem chyba juz ostatecznie na Nokie N85, tylko nie wiem czy ten model czy N79...wciaz szukam roznic i recenzji, o co ciezko bo fony z tego miesiaca dopiero...

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 09 cze 2009, 17:21

panowie odświeżę trochę temat.nigdy nawigacji nie używałem bo wolałem mapę ;-) ale ostatnio trochę sie tym bawię i mam pytanko w związku z tym. wgrałem do nokii N95 najnowszego garmina xt + najnowsze mapy.problem polega na tym że mimo zasięgu 4-5 kresek program strasznie się opóźnia tzn pokazuje bym skręcił w prawo ja skręcam w lewo przejadę ok 300 metrów a on dopiero przelicza nowa trasę.czy u was tez tak jest czy może jest inna przyczyna?? oczywiście nie jest tak cały czas ale często to się zdarza a w mieście jest to trochę kłopotliwe...

Awatar użytkownika
enzoo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Mirosław
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: enzoo » 10 cze 2009, 00:59

bo to telefon wiesz nokia jest dobra w produkowaniu telefonów a nie nawigacji. Takie jest moje zdanie. A opóźnienia nawet w najlepszej navi mogą się zdarzyć

Awatar użytkownika
nowi2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: nowi2 » 10 cze 2009, 01:13

Moim skromnym zdaniem telefon powinien służyć do tego, do czego sama jego nazwa wskazuje. wg mnie, lepiej zakupić najprostrzą navi za ~400,- i mieć spokój. w tel to nigdy rewelacji z tym nie będzie.

inwestując w moduł + słabą rozdzielczość w tel chyba lepiej sobie wrzucić na pokład nawigacje z prawdziwego zdarzenia? ;-) <ok>

Birgen
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Birgen » 10 cze 2009, 10:45

Ja powiem inaczej, jeżeli potrzebujesz nawigacji prostej, beż żadnych cudów to wystarczy ci w telefonie. A co do programu jaki wgrałes to on jest winny opóznianiu. Sam posiadam nokie N95 i mam w niej jeden z lepszych programów do nawigacji nazywa sie Sygic DRIVE - nie opóżnia sie, jest prosty, posiada to co najbardziej potrzebne. Jest nawet lektor pl. Jak chcesz jakieś namiary na ten program to pisz na PW

Awatar użytkownika
enzoo
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Mirosław
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: enzoo » 10 cze 2009, 12:32

ja w swojej noki mam TOM TOM-a i też nie narzekałem na niego jak korzystałem z nawigacji w telefonie

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 10 cze 2009, 13:31

Ja akurat mam telefon-pda z Windows Mobile i Sygic DRIVE nie widziałem nigdy, ale czytałem niezbyt pochlebne opinie o tym programie. Podobno potrafi do miejsca oddalonego o kilkaset metrów poprowadzić trasą, która ma ponad 2km :).

Mając jakiś dataplan GPRS/EDGE/3G ciekawą alternatywą dla programów typu AM, TomTom czy jeszcze innych jest NaviExpert. Za roczny dostęp płaci się około 100zł (można też wykupić krótsze abo, nawet 1-dniowe), ale zyskuje się zawsze aktualne mapy pobierane na bieżąco (bardzo małe ilości danych - mapy są wektorowe), na bieżąco pobierane są również punkty POI (fotoradary też). Program dobierając trasę bierze pod uwagę korki, blokady, aktualne remonty itp. Przynajmniej tak się chwalą producenci tego softu.

Dzisiaj czeka mnie trasa około 350km to może dam szansę NaviExpertowi na jakimś odcinku.

Awatar użytkownika
hudy
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: hudy » 10 cze 2009, 22:19

nowi2 pisze: inwestując w moduł + słabą rozdzielczość w tel chyba lepiej sobie wrzucić na pokład nawigacje z prawdziwego zdarzenia? ;-) <ok>
chyba kolego nie miałeś nokii N95 w ręce że mówisz o słabej rozdzielczości...u kumpla na N82 chodzi normalnie jednak u mnie nie zawsze ale jak zmieniam sam trasę to wtedy się opóźnia.trochę mnie to denerwuje bo zdążę minąć jakieś skrzyżowanie a on jeszcze nie przeliczy trasy...ale jeśli mówicie że nawet w navi się to zdarza to myślę że jest chyba wszytko ok...

pckiller
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pckiller » 09 paź 2009, 23:47

navi w telefonie to bajer,(niepotrzebny)
ja mam toshibe g500 na windows'ie i automape - brak dotykowego ekranu utrudnia korzystanie z automapy - ale na biede to działa
teraz czekam na toshibe g810 z dotykowym ekranem i powinno to lepiej działać (tez z windows mobile)
jeśli navi to osobna z dużym ekranem

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 10 paź 2009, 00:05

jesli korzystac z niej bedziesz na codzien to tak, jeśli sporadycznie to nie warto kupowac navi za 500 zł, bo te tańsze to już wogóle sie nie poleca ;-)

Awatar użytkownika
yawor
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yawor » 10 paź 2009, 00:24

Lenio21, a to niby czemu się nie poleca? Ja tam na swoją za 300zł nie narzekam. Nie używam jej codziennie, raczej tylko do wyjazdów w trasy (nawet w te, które znam bardzo dobrze - po prostu lubię mieć dodatkowe informacje, chociażby o fotoradarach). Oprócz tego ma na tyle mocny procesor, że można oglądać aviki bez rekompresji :).

Awatar użytkownika
Lenio21
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Lenio21 » 10 paź 2009, 00:30

tak napisałem bo ojciec kupil za 200 zł chyba jakieś nie wiem co i wogóle oprócz dużego dotykowego ekranu to nic tam fajnego nie widzę, a tym bardziej ze śmigam na swojej nokii E51 z TT 6 i Garmina najnowszego . całośc praktycznie mnie nic nie kosztowało ( tylko zewnętrzny odbiornik GPS) ale teraz i tak większość aparatów ma wbudowany GPS oraz już działają na systemach windowsowych co otwiera przed użytkownikiem lepszą aktualizację map i nowych programów nawigacyjnych...

oczywiście nie śledzę na bieżąco cen tego gadżetu bo może faktycznie już tak to staniało że nie warto bawić sie w telefonie...

choć jestem typem człowieka który uważa że telefon nie służy tylko do telefonowania :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl