Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 1.9TDI 1Z] Sruba od nadmiaru paliwa?.

ODPOWIEDZ
diXerq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 1.9TDI 1Z] Sruba od nadmiaru paliwa?.

Post autor: diXerq » 10 cze 2009, 16:56

Witam mam pytanie gdzie znajduje sie sruba od nadmiaru paliwa w pompie wtryskowej??Pompe mam Bosha ..pozdrawiam (najlepiej by było gdyby ktos dał zdjecie)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2009, 20:18 przez diXerq, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Vision
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Re: [ 1.9 TDI 1Z] Sruba od nadmiaru paliwa?

Post autor: Vision » 10 cze 2009, 17:40

diXerq pisze:Witam mam pytanie gdzie znajduje sie sruba od nadmiaru paliwa w pompie wtryskowej??Pompe mam Bosha ..pozdrawiam (najlepiej by było gdyby ktos dał zdjecie)
jest to króciec wylotowy którym paliwo z pompy wraca do zbiornika

Awatar użytkownika
kostrz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kostrz » 10 cze 2009, 19:17

tak jak strzałka dla tdi na przepływce bosch http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3da ... c2f8e.html

Tak na przepływce pierburga http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8fe ... 6b77f.html

Ta śruba ma zaworek który działa dopiero przy podanym na niej ciśnieniu.

maroon
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maroon » 22 paź 2009, 10:28

Kostrz - u mnie na tej śrubce pisze tylko 75 i nie wiem co to oznacza Jak podłączyłem pod sprężarkę to powietrze idzie przez te dziurki Ale jak dmucham ustami to nie da rady Czytałem w innych postach że powinno pójść powietrze jak się dmuchnie ustami - nie wiesz jak to ma być? Cieknie mi pompa i czeka mnie wymiana uszczelek tylko nie chciałbym żeby mi znowu nie poszły uszczelki po tej wymianie jeśli to wina tej śrubki I czy taką śrubkę można gdzieś kupić?

Awatar użytkownika
kostrz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kostrz » 22 paź 2009, 20:53

maroon pisze:Kostrz - u mnie na tej śrubce pisze tylko 75 i nie wiem co to oznacza Jak podłączyłem pod sprężarkę to powietrze idzie przez te dziurki Ale jak dmucham ustami to nie da rady Czytałem w innych postach że powinno pójść powietrze jak się dmuchnie ustami - nie wiesz jak to ma być? Cieknie mi pompa i czeka mnie wymiana uszczelek tylko nie chciałbym żeby mi znowu nie poszły uszczelki po tej wymianie jeśli to wina tej śrubki I czy taką śrubkę można gdzieś kupić?
nie pamiętam jakie powinno być ciśnienie na tym zaworku ale jak masz taki zaworek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3da ... c2f8e.html to dmuchając ustami nie powinien puszczać dopiero przy sprężarce puści

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl