[1.9TDI 1Z] Diagnostyka VAG.
[80 b4 tdi 1z] Diagnoza VAG
Witka dla czytających. Chciałbym dowiedzieć się czy udało się komuś zdiagnozować auto (b4 tdi '94r) przepływomierz BOSCH :?: Ja mam interfejs z pinami i program VAG_COM 311-2 http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=29 . Dowiedziałem się, że w silnikach 1z z tą przepływką połączenie się z kompem jest bardzo trudne :-x . Jeżeli tak jest, to dam sobie spokój z kombinowaniem. Za odpowiedzi z góry dziękuję, pozdrowionka - niech się do Was laski uśmiechają, a silniki kompresję trzymają :mrgreen:
Jeśli mógłbyś skopiować na CD Delta Scan i przesłać mi go przesyłką - jestem chętny, podaj cenę. Co do interfejsu to nie wiem czy go nie uszkodziłem bo zetknołem przypadkowo ze sobą dwa piny, ale to nie problem kupię drugi OPTO-podobno lepsze i mniej wrażliwe na awarię. Twoja odpowiedz mnie ucieszyła dzięki
[B4 1Z] Jaki interface
Witam
Zwracam sie z pytaniem do wszystkich, którzy mogą pomóc mi z doborze interface'a do diagnostyki silnika 1Z.
Mam silnik z końca 94r z przepływomierzem Pierburga, wiec na ile sie orientuje z tym silnikiem nie powinno być problemów przy diagnostyce.
Pytanie jaki interface wybrac - na max 232, opto, czy moze kkl obd2 :?:
Prosze o porade.
Pozdrawiam
Zwracam sie z pytaniem do wszystkich, którzy mogą pomóc mi z doborze interface'a do diagnostyki silnika 1Z.
Mam silnik z końca 94r z przepływomierzem Pierburga, wiec na ile sie orientuje z tym silnikiem nie powinno być problemów przy diagnostyce.
Pytanie jaki interface wybrac - na max 232, opto, czy moze kkl obd2 :?:
Prosze o porade.
Pozdrawiam
Max 232 na pewno wystaczy i ponoc bedzie dzialac bez problemu. Tak mi powiedzieli we Viakenie.
Ja jednak myśle o kkl obd2, bo chciałbym także móc to później zastosować do A4 ok 2000r
Nie wiem jednak czy kkl obd2 bedzie dzialac z moim silnikiem. I słyszałem też że mogą być problemy kiedy interface jest na usb a nie na com-ie. Ponoc tez nie wykrywa, ale to tylko zasłyszane informacje, dlatego zwracam sie z prośbą o porade.
Ja jednak myśle o kkl obd2, bo chciałbym także móc to później zastosować do A4 ok 2000r
Nie wiem jednak czy kkl obd2 bedzie dzialac z moim silnikiem. I słyszałem też że mogą być problemy kiedy interface jest na usb a nie na com-ie. Ponoc tez nie wykrywa, ale to tylko zasłyszane informacje, dlatego zwracam sie z prośbą o porade.
nie kupuj na USB, stabilniejsze jest łącze COM, więc taki polecam... jeżeli chcesz diagnozować swój samochód & Np nowsze modele audi, to polecam zakupić bogatszy zestaw, który jest dostępny na allegro, wtedy masz OBD2 OBD1 i kable na PINy
pamiętaj, że do Viakena działają tylko starsze oprogramowania VAG-COM 409.1
przy nowszych interfejs po prostu nie zostanie wykryty
p.s. osobiście korzystam z Vag-Com 311 German w Pełen Wersji :lol:
podaje linka do aukcji z interfejsem, jakim sie posługuje, polecam
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201726171
pamiętaj, że do Viakena działają tylko starsze oprogramowania VAG-COM 409.1
przy nowszych interfejs po prostu nie zostanie wykryty
p.s. osobiście korzystam z Vag-Com 311 German w Pełen Wersji :lol:
podaje linka do aukcji z interfejsem, jakim sie posługuje, polecam
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=201726171
... co do oprogramowania, napisałem to dlatego iż wersje wyższe niż 409 są w jezyku Polskim tylko, że one nie wykrywają interfejsu Viakena o to mi chodziło ...Jelly pisze:Dzieki za pomoc. Skusze sie na to co poleciles, choc to takze sprzet Viakena, ale watpie zebym korzystal z vaga w wersji wyzszej niz 409.
Pozdrawiam :mrgreen:
... Pozdrawiam
< FranoF1 >
Janki kolo Warszawy www.diagtronik.pl