[B3 1.8S] Naprawa silnika wycieraczek
[B3 1.8S] Naprawa silnika wycieraczek
Witam serdecznie , szukalem na naszym forum i nie znalazlem odpowiedzi .
Otóz mam takie pyatnie czy ktos juz naprawial silnik wycieraczek w audi 80 B3 , poniewaz mam problem z wycieraczkami tzn , zawieszanie sie , zacinanie , itp.
Przekaznik juz wymienilem , przełacznik zespolony rowniez wymieniony tylko pozostało zrobic silnik wycieraczek . Moze ktos pomoze mi w jaki sposob zrobic ten silnik .POmocy i pozdrawiam
[ Dodano: 2009-06-12, 11:11 ]
zalezy mi na czasie
Otóz mam takie pyatnie czy ktos juz naprawial silnik wycieraczek w audi 80 B3 , poniewaz mam problem z wycieraczkami tzn , zawieszanie sie , zacinanie , itp.
Przekaznik juz wymienilem , przełacznik zespolony rowniez wymieniony tylko pozostało zrobic silnik wycieraczek . Moze ktos pomoze mi w jaki sposob zrobic ten silnik .POmocy i pozdrawiam
[ Dodano: 2009-06-12, 11:11 ]
zalezy mi na czasie
-
- Forum Audi 80
Na początek to wyjmij ten silniczek i podłącz go bezpośrednio pod akumulator i zoczacz czy działa na pusto, potem próbuj stawiać opór silniczkowi(złap ten dzyndzelek co się kręci i sciskaj) aby zobaczyć czy to napewno silniczek winny. Jeżeli silnik - muszisz kupić nowy(szukaj na szrotach) a jeżeli silniczek w porządku to patrz po mechanizmach(możesz oczyścić, nasmarować).
- michael80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Możesz rozebrać i koniecznie sprawdź i wyczyść styki w obudowie,właśnie służące do powrotu do pozycji zerowej,jeden jest zamknięty po powrocie,jak rusza to go otwiera i zamyka drugi-napędza to takie plastikowe kółko z wypustem do napędu blaszki stykowej.Drugi punkt to szczotki-czasem nazbiera tam się mnóstwo syfu i w rowkach wirnika też -więc jest co robić.
no dzieki koledzy dzisiaj sie zabieram za ten silnik i jutro poiwem co ia jak wyszlo
[ Dodano: 2009-06-16, 09:41 ]
wycierczki dzialaja wyciagnlaem silnik i wyczyscilem caly mechanizm ktory znajduje sie przy nim , blaszki takie 3 popodgnialem triche bardziej i naprawde teraz to mi wycieraki smigaja )) .pozdraWIAM
[ Dodano: 2009-06-16, 09:41 ]
wycierczki dzialaja wyciagnlaem silnik i wyczyscilem caly mechanizm ktory znajduje sie przy nim , blaszki takie 3 popodgnialem triche bardziej i naprawde teraz to mi wycieraki smigaja )) .pozdraWIAM