Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK LPG] demontaż i naprawa wielozaworu LPG

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK LPG] demontaż i naprawa wielozaworu LPG

Post autor: romeo » 13 cze 2009, 20:06

jak w temacie chodzi mi wymontowanie i ewentualną naprawe,czy musze jechac do gaziarza czy dam rade zrobic to sam?bo znajac życie gaziarz powie że trzeba wymienic i zedrze ponad 300zł bo ten wielozawór jest dosc drogi a pewnie sie zawiesił bo nie odbija przy tankowaniu,pewnie da sie jakos naprawic bo to częsc raczej mechaniczna.Wiem tylko ze trzeba wyjezdzic lub spuscic cały gaz,ale jak zdemontowac i jak naprawic na co zwrócic uwage
Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 20:23 przez romeo, łącznie zmieniany 1 raz.

covalsky
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: covalsky » 13 cze 2009, 20:11

Witam, nie bardzo się znam ale proponowałbym jednak gaziarza. Jak Ci zamontuje to będzie musiał z powrotem przewody przykręcić a z tym się wiąże sprawdzenie szczelności no i pewnie jak zamontuje zawór to też będzie sprawdzał czy szczelny. nie opieraj się tylko na mojej opinii- mogę się mylić.

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 13 cze 2009, 20:20

sprawdzenie nieszczelnosci to nie problem sa takie spraye lub domowy sposób to poprostu woda z mydłem

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 13 cze 2009, 23:18

Napewno musisz mieć jak najmniej gazu w butli , musisz bardzo powoli rozkręcać śruby wokoło kołnierza wielozaworu i powali rozszczelniać napewno uważać z ogniem i najlepiej jak najdalej od ludzi postronnych bo trochę śmierdzieć będzie gazem w okolicy ,jak odkręcisz wszystkie to trzeba go delikatnie wyjąć i obejżeć przedmuchać ew użyć wd 40 do rozruszania mechanizmów przeprowadzić test i poskładac z powrotem .
A walenie gumowym młotkiem nic nie pomogło ?

Awatar użytkownika
romeo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: romeo » 14 cze 2009, 12:05

A walenie gumowym młotkiem nic nie pomogło ?
no nie próbowałem ale raczej wolałbym to ustrojstwo wyciagnac i obejrzec niestety czas bede miał dopiero w sobote ale dzieki za wskazówki wilu8, napewno z nich skorzystam <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl