Witam!
Ruszyłem moim gt <osohozi> ze zrywem i coś mi strzeliło. Nie wiem co to było Myślałem że to przegub zew bo na to to wyglądało. Wymieniłem go na nowy ale nadal przy ruszaniu szarpie i słychać tak jakby drugi przegub. Nie wiem co jest grane. Czy to może być drugi przegub czy skrzynia, ale biegi wchodzą lekko i płynnie. Tylko podczas ruszania szarpie i strzela.
pomóżcie bo daleka droga przede mną i nie wiem czego mam się spodziewać <osohozi> <osohozi> <osohozi>
[80 B3 1.8S]szarpie i strzela przy ruszaniu-czy to skrzynia?
- michael80b3
- Forum Audi 80
- michael80b3
- Forum Audi 80
Ja pojechałem rok temu do zakopanego i jak jechałem na prostej pod górke słyszałem klekot z przodu ale nie wiedziałem co to było, po powrocie do domu zajechałem do mechanika który stwierdził że przegub do wymiany. Także na zużytym przegubie zrobiłem jeszcze pare kilmetrów bo mieszkam na lubelszczyźnie.ysiul pisze:no tak ale na prostych kołach raczej przegub klekotał nie będzie a jeśli już na prostych klekocze daje mu max 20km życia
Witam. Koledzy dzieki za odpowiedzi.
Lewy przegub tak jak pisalem wymienilem wczoraj dalej szarpie i slychac klekot, obawiam sie że jak wymienie ten przegub z prawej strony to nie poskutkuje. Mam obawy że to moze być coś w skrzyni na wypustach na półosie.
Przy ruszaniu jest mocne szarpniecie jakby metal o metal walił i do pewnej prędkości są wibracje silnika i klekot.
Pozdro
[ Dodano: 2009-06-17, 11:32 ]
Witam ponownie!
Dojechałem do domu bez problemu(230km). Był nadal stukot przy mniejszej prędkości i ruszaniu. Jak dodawałem gazu to było szarpnięcie. Wibracje w silniku były mniejsze przy wyższej prędkości.
Sprawdziłem drugi przegub i jest dobry.
Nie mam kasy żeby dać do wglądu do mechanika i muszę radzić sobie sam.
Czy to możliwe że to będą krzyżaki wewnętrzne skrzyni???
Lewy przegub tak jak pisalem wymienilem wczoraj dalej szarpie i slychac klekot, obawiam sie że jak wymienie ten przegub z prawej strony to nie poskutkuje. Mam obawy że to moze być coś w skrzyni na wypustach na półosie.
Przy ruszaniu jest mocne szarpniecie jakby metal o metal walił i do pewnej prędkości są wibracje silnika i klekot.
Pozdro
[ Dodano: 2009-06-17, 11:32 ]
Witam ponownie!
Dojechałem do domu bez problemu(230km). Był nadal stukot przy mniejszej prędkości i ruszaniu. Jak dodawałem gazu to było szarpnięcie. Wibracje w silniku były mniejsze przy wyższej prędkości.
Sprawdziłem drugi przegub i jest dobry.
Nie mam kasy żeby dać do wglądu do mechanika i muszę radzić sobie sam.
Czy to możliwe że to będą krzyżaki wewnętrzne skrzyni???