[80 B4 ALL]Twardniejacy pedał hamulca od czego ?
Hmm wiec przy malych predkosciach 60km/h hamulec hamuje ok nie narzekam niestety powyzej i przy 100km/h jak wdepne hamulec ile sie da to niestety ale to tak nie bardzo chce hamowac niby pedal jest an hama wdepniety ale auto wolno hamuje za wolno.Jak pulsacyjnie hamuje to jest ok a jak wdepne to lipa straszna malo tego pedal nie dochodzi do podlogi tylko tak do polowy .I hmm nadal nie wiem co moze byc nie tak
Mało tego palą mi sie klocki hamulcowe a przejechalem bez butowania 500km i tu zonk bo jak hamuje z 60 do 30-40 i chwile trzymam hamulec to klocki sie pala dzis mi sie palily 2razy i to tak porzadnie smród był i dymiło sie .I nie mam bladego pojecia od czego to
Ktos cos doradzi ?
Mało tego palą mi sie klocki hamulcowe a przejechalem bez butowania 500km i tu zonk bo jak hamuje z 60 do 30-40 i chwile trzymam hamulec to klocki sie pala dzis mi sie palily 2razy i to tak porzadnie smród był i dymiło sie .I nie mam bladego pojecia od czego to
Ktos cos doradzi ?
pierwsze słyszę...Niki20 pisze:A ja się ostatnio dowiedziałem takiej rzeczy, że nie powinno się zakładać (producenci tak zalecają) tarcz i klocków tego samego producenta... Nie wiem czy to będzie miało coś z tym wspólnego... :roll:
jeśli klocki się palą, tzn że się za bardzo grzeją... a sprawdzałeś czy ci gdzieś delikatnie nie ocierają?? przejedź się gdzieś starając się hamować jak najmniej hamulcami (hamuj silnikiem) i sprawdź czy koła ci się nie nagrzały od hamulców. A jak z wentylacją hamulców?? jakich felg używasz?? Jeśli jakieś "pełne" to może jest problem z odprowadzaniem temperatury...Canibal pisze:klocki sie pala jak diabli i b.slabo hamuja
no właśnie może mieć związek - jeśli cały czas gdzieś delikatnie ocierają, to bez hamowania są rozgrzane, a jak zaczniesz hamować to osiągają taka temperaturę, że się palą. A przed zmiana tarcz i klocków tez tak było?? jeśli nie to zmień klockiCanibal pisze:czasami cos zapiszczy ale rzadko wiec to chyba nie to poza tym to nie ma zwiazku z tym ze jak hamuje to klocki sie pala