[B4 Cabrio] Problem z elektrycznym dachem
[B4 Cabrio] Problem z elektrycznym dachem
Mam problem z elektrycznym dachem.Dach otwiera się za pomocą guzika do połowy gdy klapa powinna się otworzyc kawałeczek pójdzie i jest cisza...Dalej już otwieram ręcznie przy wyłączonym silniku.Mam płyn do hydrauliki na min i niemam pojęcia gdzie się go dolewa i jaki.
Poprawiłem tytuł tematu - ostatni raz. Stosuj TAGi w tytułach. [B4 Cabrio] to przykładowy tag.
Doc
Poprawiłem tytuł tematu - ostatni raz. Stosuj TAGi w tytułach. [B4 Cabrio] to przykładowy tag.
Doc
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 20:22 przez Kuba 1986, łącznie zmieniany 3 razy.
- siwusek216
- Forum Audi 80
Pompa znajduje się po prawej stronie bagażnika. Wlew jest od góry, sa tam wtyczki, elektrozawory i śruba na klucz 13 odkręcasz ja i dolewasz(jeśli nie masz zaznaczonego min i max to do 3/4 pojemności zbiorniczka)można sobie ułatwić strzykawka z wężykiem. Zielony płyn w zbiorniku to identyczny olej jak do wspomagania nazywa się Febi M 6162 lub 3132 (nie pamiętam która z kombinacji tych liczb musiał bym poszukać opakowania) do całego układu wchodzi jakieś 450ml
Ja mam identyczny problem, ale płynu mam na max. Podejrzewam problem z kablami po lewej stronie klapy, bo sprawdziłem te po prawej i były lutowane i wydają się ok. Tych po lewej nie zdążyłem sprawdzić, bo zaczęło padać ;] ale mam nadzieję, że naprawa kabli usunie ten problem.
A u Ciebie może będzie tylko dolewka i po sprawie
A u Ciebie może będzie tylko dolewka i po sprawie
- siwusek216
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
https://audi80.pl/jak-wklejac-zdjecia-vt28533.htm
tu masz przejrzyście napisane jak dodawać foto.
Mail poszedł na pw
[ Dodano: 2009-06-14, 15:54 ]
Wlew oleju jest pod ta osłona odkręć 2 śrubki zaznaczone czerwona strzałka(2 po drugiej stronie pompy), wlew jest to śruba na klucz 13 znajduje się mniej więcej w miejscu zaznaczonym czerwonym kołkiem, przed rządem elektrozaworów zaznaczonych zielona strzałka.
tu masz przejrzyście napisane jak dodawać foto.
Mail poszedł na pw
[ Dodano: 2009-06-14, 15:54 ]
Wlew oleju jest pod ta osłona odkręć 2 śrubki zaznaczone czerwona strzałka(2 po drugiej stronie pompy), wlew jest to śruba na klucz 13 znajduje się mniej więcej w miejscu zaznaczonym czerwonym kołkiem, przed rządem elektrozaworów zaznaczonych zielona strzałka.
- siwusek216
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
Witam Udało Ci sie uporać z tym problemem?? Ja mam dokładnie tę sama sytuacje z moim dachem Zauwazylem, ze u mnie cos jest z zamkiem tylnim, mianowicie nie otwiera sie wraz z calym samochodem, ale zamyka sie juz normalnie..
[ Dodano: 2009-07-29, 23:13 ]
i zaczal dalszy ciag problemow z moim dachem dzisiaj przy skladaniu dachu, caly proces zaczal zwalniac... zamknąłem dach, patrze a tu caly plyn z pompy kapie pod autem powoli zaczynam tracic checi i siły do tego dachu prosze o jakas pomoc Czekam na odpowiedzi i zgory dziekuje. Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-07-29, 23:13 ]
i zaczal dalszy ciag problemow z moim dachem dzisiaj przy skladaniu dachu, caly proces zaczal zwalniac... zamknąłem dach, patrze a tu caly plyn z pompy kapie pod autem powoli zaczynam tracic checi i siły do tego dachu prosze o jakas pomoc Czekam na odpowiedzi i zgory dziekuje. Pozdrawiam