[B4 2.0 16V ACE] Odłączona nagrzewnica a termostat
[B4 2.0 16V ACE] Odłączona nagrzewnica a termostat
Mam takie pytanko. Czy odłączona(uszkodzona) nagrzewnica może mieć wpływ na pracę termostatu? Chyba mam uszkodzony termostat bo nie trzyma temperatury. W korkach jest 90 ale jak tylko rusze temperatyra szybko spada do 70 stopni. Więc czy jak założe nowy termostat to czy to że jest odłączona nagrzewnica będzie miało jakiś wpływ na trzymanie temp. przez termostat?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2007, 17:16 przez PABLO, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [B4 2.0 16V ACE] Odłączona nagrzewnica a termostat
Nie, odłączona nagerzewnica nie ma żadnego wpływu na prawidłową prace termostatu.....PABLO pisze:Mam takie pytanko..... czy to że jest odłączona nagrzewnica będzie miało jakiś wpływ na trzymanie temp. przez termostat?
Pozdrawiam - Adam.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jacek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
- Kontakt:
PABLO tylo nie oszczedzaj na termostacie. kup jakis dobry najlepiej niemiecki!!! ja kiedys kupilem francuski zamiennik ok. 30 zeta i byl walniety.
co prwada roboty duzo nie ma przy wymianie termostatu ale po co to robic 2 razy. a jak kupisz mozesz go sprawdzic w domu.
wloz go do naczynia z woda i wstaw na gaz. musisz tez mien termometr. podgrzewajac wode zaobserwujesz przy jakiej temp. ci sie otwiera heh
czy w ogole sie otwiera!!! ja nie sprawdzilem i mialem powtorke z rozrywki :roll:
co prwada roboty duzo nie ma przy wymianie termostatu ale po co to robic 2 razy. a jak kupisz mozesz go sprawdzic w domu.
wloz go do naczynia z woda i wstaw na gaz. musisz tez mien termometr. podgrzewajac wode zaobserwujesz przy jakiej temp. ci sie otwiera heh
czy w ogole sie otwiera!!! ja nie sprawdzilem i mialem powtorke z rozrywki :roll:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: