Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Spiczi- czy jest ze mną problem?

Dla starszych bywalców, sympatyków. Nasza "historia" klubu Audi 80.
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Spiczi- czy jest ze mną problem?

Post autor: spiczi » 16 cze 2009, 01:21

hej.
Ponieważ powstał ten temat :arrow: https://audi80.pl/wkurzony-vt30530.htm#323402 i dotyczy on pewnie szczególnie/wyłącznie mnie.

Mam pytanie czy faktycznie jestem jakiś nadgorliwy?

Czy robie coś źle. Prosze o szczere wypowiedzi. Jestem dorosłym mężczyznom, zniose dzielnie słowa krytyki.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 16 cze 2009, 03:00

Hehe, ja mógłbym to samo powiedzieć. Krzysiek nie bój żaby nie jesteś jedyny <ok> Ja robię podobnie, a najczęściej nic nie piszę w takim wątku tylko zgłaszam do Modów i bańki. Jak ktoś jest leń to niech sobie szuka wyrobników gdzie indziej.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 cze 2009, 10:47

Danek pisze:Ja robię podobnie,

i ja :oops:

A ten użytkownik: https://audi80.pl/hawker,u,7747.htm
zaczyna przeginać. Wystarczy poczytać jego posty. Jednym słowem agresja i ciągłe bicie piany.
Czy robie coś źle.
dawno flaszki nie stawiałeś :-D
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, 10:57 przez grze, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Re: Spiczi- czy jest ze mną problem?

Post autor: Skuciok » 16 cze 2009, 10:56

spiczi pisze:Czy robie coś źle.
Nie

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 16 cze 2009, 11:00

grze pisze:
spiczi pisze:Czy robie coś źle.

mówisz masz <ok>
Obrazek

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 cze 2009, 11:40

spiczi, no to teraz inna rozmowa :mrgreen:

a ten cały temat, który założył Hawker, nic innego jak pożywka dla spamerów :lol:

Ten użytkownik https://audi80.pl/maxus,u,6980.htm (który jak napisał, chce zostać moderatorem) o szukajce chyba nie słyszał, bo ciągle zakłada bezsensowne tematy - jeszcze z takim jednym na spółkę :lol:

Chyba zaproponuję konkurs na najbardziej spamerski temat i tamten zgłoszę jako pierwszy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 16 cze 2009, 11:44

grze pisze:Czy robie coś źle.

Już się zrehabilitował :mrgreen:

A wracając do tematu, to niestety zawsze tak będzie że znajdzie się jakiś niezadowolony. Ale ja myślę że trzeba robić swoje. Przeglądając inne fora stwierdzam że u nas wcale nie jest tak źle jak niektórzy mówią.

Ostatnio przebywam trochę na forum A4 aby zdobyć nie co wiedzy. Poszukać tam cokolwiek nie jest trudno. Ale co się okazuje jak wchodzę już w dany temat? Połowa z nich to tylko pytania bez odpowiedzi z milionem dublujących się tematów. Więc niby szukajka wskazuje tam odpowiednie tematy, ale co z tego jak nie ma w nich odpowiedzi. I u nas byłoby tak samo, gdybyśmy nie usuwali tych dublujących się tematów.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 cze 2009, 11:54

Labiel pisze:Ostatnio przebywam trochę na forum A4 aby zdobyć nie co wiedzy. Poszukać tam cokolwiek nie jest trudno. Ale co się okazuje jak wchodzę już w dany temat? Połowa z nich to tylko pytania bez odpowiedzi z milionem dublujących się tematów. Więc niby szukajka wskazuje tam odpowiednie tematy, ale co z tego jak nie ma w nich odpowiedzi. I u nas byłoby tak samo, gdybyśmy nie usuwali tych dublujących się tematów.
To samo jest na forum Hondy Civic. tam to dopiero ciężko jest coś znaleźć. Szukajka niby jest, ale kompletnie beznadziejna, a jak już się coś znajdzie, to gadka jest nie wiadomo o czym i mało na temat. Wszystko rozsiane po kilkudziesięciu tematach. Żeby coś znaleźć trzeba się przekopać przez miliony tematów, w których ktoś pisze, że pytający mógłby poszukać, bo było już kiedyś. Już nie mówiąc, że tam jest tak śmiesznie, że nie możesz sobie tak jak u nas zobaczyć czy są jakieś odpowiedzi w tematach, w których pisałeś jeśli nie dodasz sobie tego tematu do subskrypcji w menu podręcznym. Miliony nieaktywnych użytkowników. Napisz nowy temat, to nikt Ci nie odpowie. Nie dopatrzyłem się tam żadnego tematu, gdzie możnaby zgłaszać swoje sugestie do forum czy pogadać na luzie. Jednym słowem jedna wielka porażka. Nasze forum jest o wiele lepiej dopracowane i zorganizowane, a ci, co narzekają, to robią to chyba dla idei, bo nie wiedzą jak jest gdzie indziej.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 16 cze 2009, 11:57

Całkowicie się Rafał z tobą zgadzam też czasem przebywam na klubie A4 dowartościowując swoją wiedzę i ciekawość tam to jest dopiero burdel piszą co im się jawnie podoba i jest bardzo dużo tematów bez odpowiedzi także spiczi nie ma się czym przejmować. Jedynie ostatnio zauważyłem że faktycznie troszkę nam ubyło tych klubowiczów ;-)

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 cze 2009, 12:05

goldi j51 pisze:ostatnio zauważyłem że faktycznie troszkę nam ubyło tych klubowiczów
Mi się wydaje, że bardziej przybyło niż ubyło. Poza tym, zawsze będzie taka grupa, która zarejestruje się tylko po to aby rozwiązać jakiś problem i na szybko założy temat nie czytając nawet regulaminu, ignorując szukajkę domagając się szybkiej odpowiedzi, a potem już się więcej nie zalogują lub zalogują się dopiero wtedy, gdy pojawi się następny problem. To chyba normalne.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 16 cze 2009, 12:11

grze pisze:To samo jest na forum Hondy Civic. tam to dopiero ciężko jest coś znaleźć
Tam głównie gadka toczy się o "dupie marynie" Też to zauważyłem bo mam kumpla z Hondą civic więc czasem tam z ciekawości zaglądałem. Piszą dużo, ale o pierdołach.
goldi j51 pisze:Jedynie ostatnio zauważyłem że faktycznie troszkę nam ubyło tych klubowiczów ;-)
Ale nie ma u nas problemów z uzyskaniem informacji. Może i ubyło tych "fikcyjnych" klubowiczów, ale cały czas mamy spore grono tych naprawdę aktywnych.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 16 cze 2009, 12:11

Na forach motocyklowych zaś jest zupełnie inaczej. Atmosfera jest luźna, tematy nazywane byle jak, ale wiadomo o co chodzi jest duży ruch, dużo topiców, dużo odpowiedzi do nich.
Jak zapytasz o ocenę danej maszyny z allegro to goście są w stanie wziąć i podjechać oglądnąć za ciebie sprzęt, pomoc ogólnie jest niesamowita, czy to techniczna na forum czy też rzeczywista bo nawet podjadą i pomogą sprzęta naprawić czy ściągnąć z trasy.

A to wszystko z jednej prostej przyczyny tam użytkowników danej maszyny liczy się w setkach góra kilku (1-2) tysiącach. I wszyscy się w zasadzie znają i działają jak "kumple".
U nas teraz i w najbliższej przyszłości takie coś nie zaistnieje bo jest już kilkanaście tysięcy kont. I z tego względu trzeba trzymać rygor jak najbardziej się tylko da bo "utoniemy" w postach. Teraz jak raz dziennie nie zobaczysz na forum to na drugi dzień jest już 500-800 nowych postów, spam straszny.
Tematy nawet nie do śmietnika walić tylko prosto w kosmos żeby spam ograniczyć. Ale na mądre pytanie dawać odpowiedzi ew. kierować do innego podobnego tematu gdzie odpowiedź może być. Trzeba więc robić Faq jak najczęściej się da. Ja już nie mówię bo jeszcze żadnego nie zrobiłem, ale się przymierzałem i trzeba by trochę czasu i zaparcia żeby coś powstało.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 16 cze 2009, 12:17

Skuciok, masz rację. Wklej tego posta do tematu, o którym wspomniał spiczi, może ktoś go przeczyta i a nóż widelec zrozumie.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 16 cze 2009, 12:30

Ja bywam na wielu forach motoryzacyjnych i IT.
Również uważam, że u nas jest bardzo przejrzyście, wygodnie i sprawnie.
Dlatego też należy userów pouczać w sposób koleżeński, aby korzystali z dobrodziejstwa wyszukiwarek.

Osobiście gdy wchodzę na jakiekolwiek forum, bardzo szczegółowo szukam zanim napiszę post i w 99% przypadków go pisać nie muszę, mimo, że na forach tych jest niezły bajzel.

Warto też pamiętać, że nasze forum jest naprawdę duże i przewija się tu sporo ludzi.

Awatar użytkownika
Kokolino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Radomir
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Kokolino » 16 cze 2009, 16:03

Moim zdaniem też jest w porządalu. Spiczi nie ma sensyu się przejmować co najwyżej nie pisz w temacie że było tylko zgłoś i podaj powód a i tak zapewne temat poleci w kosmos.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Społeczność sympatyków. Stara nasza historia.”