[B3 1.8 S] Głośny katalizator
[B3 1.8 S] Głośny katalizator
Mam pytanie moj katalizator jest strsznie glosny , a ja lubie jak audi jest cichutkie ,wiec prosze o porade , co wstawic zamiast starego katalizatora zeby wydech byl cichutki a nie warczal jak traktor . prosze o porady
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
no i co zalozylem rurke zamiast kataizatora i powiem krotko ( lipa wydech wcale nie ucichł tylko jest bardziej buczacy (( , pomozcie co powinienem wstawic zamiast tej rurki co teraz mam zeby samochod szedl a wydech byl cichutki ( ja jestem z tych co kochaja jazde audi ale audi musi mruczec a nie ryczec )
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
djandres, A może poprostu nalezało by skontrolować w jakiej kondycji są tłumiki.
Może już je przedmuchało i dlatego jest głośno,lub są przedmuchy na kolektorze wydechowym lub którymś z połączeń na wydechu.
Od wstawiania katalizatora ze złomu trzymał bym się z daleka nie wiadomo co za wynalazek wyciągniesz ze złomu może zapchany a może wypalony do cna.
Przy sprawnych tłumikach i zdemontowanym katalizatorze nie powinno być przesadnie głośno.
Może już je przedmuchało i dlatego jest głośno,lub są przedmuchy na kolektorze wydechowym lub którymś z połączeń na wydechu.
Od wstawiania katalizatora ze złomu trzymał bym się z daleka nie wiadomo co za wynalazek wyciągniesz ze złomu może zapchany a może wypalony do cna.
Przy sprawnych tłumikach i zdemontowanym katalizatorze nie powinno być przesadnie głośno.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Dzięki strumiennicy(o ile będzie dobra bo większość allegrowego badziewia niewiele jest warta)nie obniżysz poziomu hałasu,nie po to się ją stosuje.Strumiennica ma poprawić odprowadzanie spalin z ukł.wydechowego a konkretnie zdynamizować ten proces.djandres pisze:a powiedzcie mi jak jest z tymi strumieniacami , lepsze sa niz np tlumik w ksztalcie kata