witam . zastanawiam się czy warto montować lpg go 1.8 jn .Ile takie coś pali pb i jakie mogą być problemy po założeniu lpg. potrzebuję jeszcze info na temat dodania układu wspomagania bo kiera cięęęęężko chodzi z przeskokami.
dzięki za odpowiedź
[80 B3 1.8 JN]jaki gaz
[80 B3 1.8 JN]jaki gaz
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2007, 10:49 przez tomek a, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
U mnie w Golfie Mk II w którym nie mialem wsomagania kierownica też strasznie cieżko chodziła w porównaniu do tego jak to powinno być orgninalnie. Wyjąłem więc całą listwę kierowniczą, dokładnie ją przeczyściłem, dałem nowy smar i sytuacja sie poprawiła. Dodatkowo, nie wiem jak to w audi, ale wiem że w Golfie było coś takiego jak regulacja luzu na kolumnie. Była to taka śruba na listwie kierowniczej, której wkręcanie i wykręcanie likwidowało lekkie luzy na tej listwie. Jak sie na przykład za mocno ją wkręciło to kierownica strasznie ciezko chodziła i zacinąła sie, to znaczy nie odbijała samodzielnie.
Myślę więc że zanim zaczniesz myśleć o dodaniu wspomagania spróbuj przywrucić ukłądowi kierowniczemu jego orginalną sprawności, wtedy kierownica nie powinna juz tak cieżko chodzi. Oczywiście nie ma to jak wspomaganie, ale podczas jazdy nie powinno być róznicy, co najwyżej parking itp. Po za tym dodanie wspomagania to chyba nie taka tania rzecz, chyba że gdzieś na szrocie uda ci sie tanio dorwać cały ukłąd.
Myślę więc że zanim zaczniesz myśleć o dodaniu wspomagania spróbuj przywrucić ukłądowi kierowniczemu jego orginalną sprawności, wtedy kierownica nie powinna juz tak cieżko chodzi. Oczywiście nie ma to jak wspomaganie, ale podczas jazdy nie powinno być róznicy, co najwyżej parking itp. Po za tym dodanie wspomagania to chyba nie taka tania rzecz, chyba że gdzieś na szrocie uda ci sie tanio dorwać cały ukłąd.
- kilerek 23
- Forum Audi 80