[80 ALL]Montaż uniwersalnego centralnego zamka
[80 ALL]Montaż uniwersalnego centralnego zamka
W sumie nie wiem co napisać, wszystko chyba widać na zdjęciach. W razie wątpliwości odpowiem na pytania. Szyny mocujące tniemy w stosunku otworów 3/2, do mocowania wykorzystujemy oryginalne otwory, pasują idealnie. W tylnych drzwiach montujemy tylko na 1 szynę, ale trzyma się idealnie, jest dodatkowo zaparty o tą grubą belkę. Długość szprychy również pasuje jak ulał, żeby zgiąć ją i włożyć w otwór, jak na zdjęciu. Aha, i przy montażu radzę od razu pomyśleć o podświetlaniu klamek
Montaż tyłu:
wygięta szprycha:
Montaż tyłu:
wygięta szprycha:
-
- Forum Audi 80
Czy takie mocowanie siłowników zda egzamin? Czy jak np w zimi zamek przymarznie nie pusci mocowanie?
Ja widziałem takie coś w escorcie, ale tam nie było na szynach tylko były wywiercone dwa otworki tak jakby na boku drzwi i siłownik przykręcony śrubkami. Ale może i takie mocowanie zda egzamin. Ile dałeś za centralny :?:
Ja widziałem takie coś w escorcie, ale tam nie było na szynach tylko były wywiercone dwa otworki tak jakby na boku drzwi i siłownik przykręcony śrubkami. Ale może i takie mocowanie zda egzamin. Ile dałeś za centralny :?:
- michael80b3
- Forum Audi 80
- damian19772
- Forum Audi 80
Przyznam szczerze, że nad opisem myślałem, ale nic mi do głowy nie przychodziło. W razie problemów na pewno pomogę, a ja otwierając pudełko z zamkiem nie miałem pojęcia po kiego są te szyny i szprychy Myślę, że jak ktoś rozbierze drzwi, to cały montaż z wykorzystaniem zdjęć stanie się banalny. Ale pomyślę nad opisem jeszcze. Za zamek dałem 39 + wysyłka, jest to najprostszy zamek, bez sterowania pilotem, gdyż zamierzam kupić alarm, wtedy on przejmie sterowanie zamkiem. Co do mocowania, jest solidne, na siłę nic nie da się ruszyć, ale jak będzie w zimę, czas pokaże
damian19772 napisz dokładniej jaki masz zamek i za pomocą jakiego sterownika chcesz się podpiąć w zdalne sterowanie. Alarmy mają możliwość sterowania centralnymi i elektrycznymi i pneumatycznymi, np. w tym co ja montowałem wychodzą dwa kable do podpięcia do sterowania.
damian19772 napisz dokładniej jaki masz zamek i za pomocą jakiego sterownika chcesz się podpiąć w zdalne sterowanie. Alarmy mają możliwość sterowania centralnymi i elektrycznymi i pneumatycznymi, np. w tym co ja montowałem wychodzą dwa kable do podpięcia do sterowania.
No nieźle, ja myślałem osobiście o alarmie + centralny zamek;] http://allegro.pl/item654531739_central ... nkcji.html
Myślicie że podejdzie do Andzi? <ok>
Myślicie że podejdzie do Andzi? <ok>
MaXuS, zauważ, że ten centralny ma:
Olszak, to już zależy od Twojego alarmu, ale przeważnie jest sterowanie i centralnym, podłączasz się do wejścia sterowania w alarmie i alarm steruje zamkiem.
czyli tylko od strony kierowcy będziesz mógł z kluczyka otworzyć wszystkie zamki. Chyba, że nie będziesz używał kluczyka, wtedy z pilota bez problemu :mrgreen:4 SIŁOWNIKi(1 master + 3 slave)
Olszak, to już zależy od Twojego alarmu, ale przeważnie jest sterowanie i centralnym, podłączasz się do wejścia sterowania w alarmie i alarm steruje zamkiem.