Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.3 NG] Na Paliwie skacza obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
m3m
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.3 NG] Na Paliwie skacza obroty

Post autor: m3m » 07 cze 2009, 16:20

Witam
Mam taki problem, wczoraj przyjechalem do domku reano probuje zapalic samochod i...

Najpierw zapalal wchodzil na 1tys obr i odrazu gasl po kilku probach zapalila ale niestety gdy dawalem gazu zaczela sie 'dusic' :( pomyslalem sobie ze sie rozpedze i zobacze czy na gazie bedzie dzialalo normalnie. Nie chciala wejsc powyzej 1,5tys obrotow wiec z 2 zredukowalem na 1 i osiagnelem te 2tys obrotow przelaczylo sie na gaz i bylo ok... Ale za kazdym razem tak nie bede robil :(

A moze mi ktos powiedziec czy moge odpalic ja bezposrednio na gazie?

Nie wiem jaki to model gazu przełacznik mam maly kwadratowy czerwona i zielona dioda i guzik G.... Gazownik mowil ze ustawil go ze ponizej 30stopni sie nie przełaczy

Z góry dzieki

Awatar użytkownika
zakwapl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakwapl » 19 cze 2009, 23:24

Witam , jeśli masz instalację II generacji to nie odpalisz na gazie , bo ta instalacja jest przystosowana żeby tylko odpalać na bp. Jak nie będziesz miał nic w baku to spalisz pompkę.Co do przełącznika to jest zwykły, uniwersalny przycisk.Zielona dioda wskazuje Ci czy jeździsz na gazie czy bp.Jak gazownik Ci ustawił powyżej 30 stopni , to gaz Ci się przełączy dopiero wtedy gdy silnik się rozgrzeje do + 30 stopni i jak będziesz miał obroty powyżej 2000.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
misiek440
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: misiek440 » 20 cze 2009, 00:14

m3m, możesz jeżeli w kompie od gazu jest funkcja odpalania awaryjnego, bodajże bingo-s takie cos ma. poszukaj na googlach bo ja już nie pamiętam ale wiem że sie da bo odpalam tak hondę nieraz.

i nie odpalaj na gazie bo jak ci pier... w przeplywke to ci sie dopiero koszta zrobią :shock:

[ Dodano: 2009-06-20, 00:17 ]
już ci znalazłem dla bigno
przekręć stacyjkę na zapłon i przytrzymaj g 15s powinien odpalić na gazie(usłyszysz otwierający sie zawór) jeżeli nie uda się to znaczy że gaziarz nie włączył ci trybu odpalania awaryjnego i musi ci to włączyć przez program konfiguracyjny

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 20 cze 2009, 07:18

m3m, odpalanie w trybie awaryjnym to tylko usunięcie objawów. Zajmij się przyczyną i zrób porządek z Pb.Z jakiegoś powodu silnik kuleje na Pb.
Na forum problemy z NG (takie jak twój)zostały szeroko opisane.
Jeśli wpiszesz w szukajke co cię interesuje i oznaczenie silnika,to uwierz mi znajdziesz <ok>

Awatar użytkownika
trevor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: trevor » 20 cze 2009, 12:50

najprościej byłoby podjechać do chłopa, który zajmuje się TYLKO wtryskami i gaźnikami, ja ostatnio byłem, bo myślę - niech ustawi wszystko tak jak fabryka dała. i co? Rewelka ! zmienił 1 fajeczkę, zapłon podregulował, krokowy wyczyśćił (mimo że dzień wcześniej był czyszczony, powiedział mi tylko "w czym on był czyszczony skoro cały czarny był, teraz dopiero masz wyczyszczony") i jeszcze tam podłubał. Normalnie inny silnik, nawet nie wiedziałem, że NG może mieć takiego kopa :-D Tym co są z Białego i okolic mogę podać namiary na priwa. Rzetelny chłop!

Padre (LDZ)
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Padre (LDZ) » 02 lip 2009, 19:31

tomczax, jak ci ten gościu zapłon ustawiał? lampą? na ile stopni?

seteman
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: seteman » 02 lip 2009, 21:56

tomczax pisze:-D Tym co są z Białego i okolic mogę podać namiary na priwa. Rzetelny chłop!
dawaj :) jak nie tu to na pw :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl