Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.6 td sb]Jak podłączyć moduł zastępczy przekażnika świec

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 20 cze 2009, 19:35

M@rcus pisze:Pojawił się problem przy podłączaniu, na zielono-białym kablu mam napięcie 12V
Nie wiem skąd to, napięcie na tym przewodzie skoro przewód ten łączy sterownik pod kierownicą z przekaźnikiem wykonawczym na podszybiu. Wyciągnij sterownik przekaźnika z gniazda pod kierownicą, odłącz przewody od przekaźnika wykonawczego na podszybiu i dopiero podłączaj przewody do nowego sterownika.
spiczi pisze:Mobilek napisał/a:
i pozostaje man do podłączenia kontrolka grzania świec którą podłączamy łącząc przewód zielono-biały z żółtym wychodzącym z modułu, mostkując jednocześnie gniazda 8 i 3 starego przekaźnika pod kierownicą.
Zastanawia mnie co nowego do tego tematu wniósł ten post :-/

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 20 cze 2009, 22:57

Wyjąłem przekaźnik pod kierownicą sam nie wiem o co chodzi, samo grzanie działa ale bez kontrolki, a po przekręceniu kluczyka napięcie grzania świec powinno się pojawić na żółtym przewodzie modułu?

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 20 cze 2009, 23:16

M@rcus pisze:napięcie grzania świec powinno się pojawić na żółtym przewodzie modułu?
Zakładając że żółty przewód podłączamy do kontrolki to na tym przewodzie powinna pojawić się masa (-), bo masą jest sterowana kontrolka świec żarowych.

Radian
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Radian » 17 lut 2012, 18:01

Panowie dopiero teraz zaopatrzyłem się w moduł Demm 1P4U i mam problem z przekaźnikiem pod kierownicą. Po pierwsze nie mam oznaczenia 46 na żadnym z znajdujących się tam przekaźników i po drugie nie wiem jak zmostkować te piny tj 2 z 4 i 3 z 8. Prosiłbym o jakiś dokładniejszy opis co trzeba zrobić z tymi przekażnikami pod kierownicą. W razie czego służę zdjeciem.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 15 gru 2012, 14:45

Lepiej wymień uszkodzony ori przekaźnik na sprawny zamiast tak cudować. Co ori to ori <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl