Witam, chcę wstawić głośniki w tylną półkę 6x9.Wiem ,że psują scenę ,że elipsy gorzej grają i ,że gryzą się z subwooferem(Faq by Nazar:D).Kupuje je bo mam już dziurę w półce po poprzednim właścicielu, a na taschki i uszczelnianie drzwi szkoda mi kasy, a audiofiliem jestem przęciętnym(byle małowiele głośno było), tymbardziej na car audio też zbytnio sie nie znam, prócz tego co przeczytałem dziś w www.
Radio mam sony 4x45w(po ~ 20W RMS). Żeby nie dokupywać wzmacniacza ,bo to mija się z celem w moim wypadku(minimalizacja kosztów) muszę kupić głośniki co mają tyle samo RMS? W podszybiu mam phonocary - 25W rms -wg opakowania , czyli teoretycznie żeby wpełni wykorzystać te głośniki trzeba kupować wzmacniacz??? Na tył chcę poświęcić koło 120 zł i wychodzi takie coś
Click
Moc sinusoidalną, czyli mniej więcej RMS(wiem to różnica, ale wartośći są przybliżone) mają 55W, czyli 2 x więcej niż radio. Chodzi mi w skrócie o to, czy muszę do tego kupować wzmacniacz, żeby wpełni zagrało, bo tak wg mnie wychodzi, chyba że się mylę.
Dlatego zadaję to pytanie bo tutaj z kolei:
CLICK
koleś chce kupić głośniki pod radio 4x45(~20W RMS) bez wzmacniacza, a polecają mu takie, co mają 45W RMS.
Glosniki - wybor 6x9
Glosniki - wybor 6x9
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 15:00 przez mreko, łącznie zmieniany 1 raz.