Zacznij od dobrania opon o rozmiarze odpowiadającym fabrycznemu, w tym przypadku powinny być 195/55/15. Rozmiar który zastosowałeś u siebie pasuje do B4 ale nie do B3. Ja w B2 miałem 15 z oponami 195/50 i nic mi nie ocierało bo opony były dobrane. Przy tym rozmiarze to licznik mocno zaniża prędkość. :lol:sapit pisze:witam
zmieniłem koła ze 175/70 r14 na 195/65 r15 i jak wjade w jakąś dziure i mnie zabuja to tylne opony przycierają o plastikowe zderzaki. Co robić? Wymienić amortyzatory/sprężyny?
[80 B3]opony trą o plastiki
Re: [80 B3]opony trą o plastiki
Re: [80 B3]opony trą o plastiki
Dokładnie. Zmieniając rozmiar felgi sprawdź jaki rozmiar opony jest zamiennikiem twojego.sylwiasty pisze:Zacznij od dobrania opon o rozmiarze odpowiadającym fabrycznemu, w tym przypadku powinny być 195/55/15. Rozmiar który zastosowałeś u siebie pasuje do B4 ale nie do B3. Ja w B2 miałem 15 z oponami 195/50 i nic mi nie ocierało bo opony były dobrane. Przy tym rozmiarze to licznik mocno zaniża prędkość. :lol:sapit pisze:witam
zmieniłem koła ze 175/70 r14 na 195/65 r15 i jak wjade w jakąś dziure i mnie zabuja to tylne opony przycierają o plastikowe zderzaki. Co robić? Wymienić amortyzatory/sprężyny?