[B3 Coupe] "Ringi" dodatkowych zegarów w B3
[B3 Coupe] "Ringi" dodatkowych zegarów w B3
Witam! dziś przy wymianie żaróweczki przy dodatkowych zegarach zauważyłem że każdy zegar ma metalową obwódkę która jest pomalowana czarną farbą.
Wiedząc że do B3 nie ma dido na dodatkowe zegary, nie myślałem długo i zacząłem działać
Na początku rozebrałem wszystko...
Tak wyglądały zegary przed zabiegiem
...tak w trakcie zdrapywania farby Zwyczajnie zdrapałem papierem ściernym na wodę... tego chyba nie trzeba dokładnie opisywać ;D
a tak gotowy zegar...
to jeszcze nie jest koncowy efekt, bo kiedyś w wolnej chwili objade do drobniejszym papierkiem i spróbuje spolerować na połysk.
Korzystając z okazji, że miałem rozebrane zegary... umalowałem drewno i popielniczkę na czarny mat... oczywiście po uprzednim zmatowieniu papierem ściernym . Zdecydowałem się na to bo były zniszczone i wyglądały jak stary kredens (to określenie podłapałem od AUDI_A6, bo bardzo mi się spodobało jest jak najbardziej trafne). Czarny matowy panel na pokrętła od ogrzewania zakupiłem AUDI_A6 - dzięki wielkie no a reszte musiałem sam zmajstrować
Przed:
i po:
a tak wyglądają zegary w całości:
Na sam koniec jeszcze wpadłem na pomysł zmienienia podświetlania Tych zegarów z pomarańczowego na czerwone... Jako że nie mogłem nigdzie znaleźć czerwonych żaróweczek u mnie w mieście... to zwyczajnie pomalowałem je czerwoną farbką do szkła jest spora różnica, ale to jeszcze nie to co chciałem osiągnąć.
Tak wygląda wszystko zmontowane do kupy... jak zrobie cyfrówką fotki to zmienie
To moje pierwsze fotki z prac, mam nadzieje że nic nie pokopałem
Wiedząc że do B3 nie ma dido na dodatkowe zegary, nie myślałem długo i zacząłem działać
Na początku rozebrałem wszystko...
Tak wyglądały zegary przed zabiegiem
...tak w trakcie zdrapywania farby Zwyczajnie zdrapałem papierem ściernym na wodę... tego chyba nie trzeba dokładnie opisywać ;D
a tak gotowy zegar...
to jeszcze nie jest koncowy efekt, bo kiedyś w wolnej chwili objade do drobniejszym papierkiem i spróbuje spolerować na połysk.
Korzystając z okazji, że miałem rozebrane zegary... umalowałem drewno i popielniczkę na czarny mat... oczywiście po uprzednim zmatowieniu papierem ściernym . Zdecydowałem się na to bo były zniszczone i wyglądały jak stary kredens (to określenie podłapałem od AUDI_A6, bo bardzo mi się spodobało jest jak najbardziej trafne). Czarny matowy panel na pokrętła od ogrzewania zakupiłem AUDI_A6 - dzięki wielkie no a reszte musiałem sam zmajstrować
Przed:
i po:
a tak wyglądają zegary w całości:
Na sam koniec jeszcze wpadłem na pomysł zmienienia podświetlania Tych zegarów z pomarańczowego na czerwone... Jako że nie mogłem nigdzie znaleźć czerwonych żaróweczek u mnie w mieście... to zwyczajnie pomalowałem je czerwoną farbką do szkła jest spora różnica, ale to jeszcze nie to co chciałem osiągnąć.
Tak wygląda wszystko zmontowane do kupy... jak zrobie cyfrówką fotki to zmienie
To moje pierwsze fotki z prac, mam nadzieje że nic nie pokopałem
Ostatnio zmieniony 14 cze 2009, 00:23 przez KaZi_2005, łącznie zmieniany 1 raz.
Około 2-3 godzin... bardzo czasochłonne jezeli ma byc zrobione dokładnieAfdi87 pisze:Super kolego <ok> Można wiedzieć, ile Ci to zajęło czasu?
niestety to nie jest alu... jeżeli będzie rdzewiało to wyczyszcze jeszcze raz i umaluje lakierem bezbarwnymjerry84 pisze:Efekt jest świetny, jeszcze polerka i będzie się błyszczało bardziej od Dido, <ok> ale mam jedno pytanko: Z jakiego metalu są zrobione te ringi? Bo jeśli z alu, to efekt pozostanie na długo, ale jeśli z jakiegoś rdzewiejącego metalu, to może być ciężko utrzymać ten efekt po zdarciu farby.
- czester-11
- Forum Audi 80
czester-11, tutaj poczytaj :
https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-doda ... at&start=0
Tutaj jeszcze lepiej : https://audi80.pl/b4-20vt-podlaczeni ... htm#220040
https://audi80.pl/b4-1z-rezanie-doda ... at&start=0
Tutaj jeszcze lepiej : https://audi80.pl/b4-20vt-podlaczeni ... htm#220040
- czester-11
- Forum Audi 80