Witam ... Na początku powiem...wiem że temat nie raz poruszany był na forum ale niestaty nie znalazłem w szukajce mojego problemu ponieważ wszędzie gdzie szukałem nie ma w wiązce takich kabelków jak ja mam a mianowicie chodzi o to ze chce zmienic radyjko w audicy problem polega na tym że juz kiedyś ktoś kombinował wkładając radio pioniera(które nie miało kostak ISO tylko jakies specjalne do tejże firmy) i chcialem dziś zrobić sobie instalacje lecz ktoś tak porobił ze nie szło sie połapać w kablach wiec wyciąglem stare kable i zostałem przy org wiązce tyle że mam takie kabelki :
2 brązowe- pewnie 12-
2 czerwone jeden grubszy od drugiego
2 niebieskie z czego 1 z białym paskiem
i jakieś 2 jasne
łącznie 8 :shock: coś nie Halo chyba jest, bo podłączylem pierwsze 2 brązowe z masą na kostce, 2 następne czerwone z zasilaniem 12V + żółty kabelek na kostce ISO...i co??... radyjo dalej nie działa a wiem ze napięcie jest bo sprawdzałem:/ dziwna sprawa ogólnie to jakieś pojęcie mam na ten temat bo juz robilem sobie i znajomym instalacje ale nigdy mi sie coś takiego nie przytrafiło...
Prosze pomóżcie, Z góry dzieki za posty !
[90/B3/NG] Problem z podpięciam kostki ISO
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wojtek1308, połącz w kostce ISO przewody żółty i czerwony, i podepnij je pod przewód w autku, na którym masz +12, do czarnego w ISO podepnij ten, na którym masz masę i radyjko musi przemówić, jeśli nie, to sprawdź bezpiecznik w radiu. Może być jeszcze tak, że radio działa, ale się nie podświetla, wtedy musisz jeszcze podpiąć pod +12 pomarańczowy przewód z kostki ISO (illumination).
-
- Forum Audi 80
dzieki za pomoc oczywiscie postąpie zgodnie z opisem <ok> zobaczymy czy da rade
[ Dodano: 2009-06-23, 19:41 ]
problem sam sie rozwiązał :evil: okazało sie ze radio chodziło do czasu kiedy je pożyczyłem na sprawdzenie;/ sprawdziłem je tzn. na krótko podłączyłem do 12V i nie działa czyli zepsute;/ ale dalem rade bo akurat rano kupilem od rodzinki w sumie to nowego LG juz śmiga ze mną w AudiKu <ok>
Temat do zamknięcia!!!!!!!!
[ Dodano: 2009-06-23, 19:41 ]
problem sam sie rozwiązał :evil: okazało sie ze radio chodziło do czasu kiedy je pożyczyłem na sprawdzenie;/ sprawdziłem je tzn. na krótko podłączyłem do 12V i nie działa czyli zepsute;/ ale dalem rade bo akurat rano kupilem od rodzinki w sumie to nowego LG juz śmiga ze mną w AudiKu <ok>
Temat do zamknięcia!!!!!!!!