Dobrze wiedzieć, że wystarczy wymienić żarówkę w zegarku. Dzięki za info LabielŻeby naprawić podświetlanie nie tzreba dużej filozofii. Prawdopodobnie żarówka się przepaliła i wystarczy ją wymienić.
[B3, B4 ALL] Rozlany zegarek elektroniczny.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
viewtopic.php?t=17664#178062 :mrgreen:
http://picasaweb.google.pl/audimaniak/M ... 4884104082
Można sam wyświetlacz z zegarka UN4 przełożyć do VDO. Pamiętaj o gumkach przewodzących. Stanowią komplet z wyświetlaczem. Ja tak zrobiłem i idealnie pasuje.
Warunek sprawna elektronika w VDO.
Odradzam wkładanie na siłę zegara z elektroniką UN4 do licznika VDO. Mocowania nie pasują ,kłopot ze sterowaniem z zewnątrz , niewłaściwe oświetlenie (trzeba przerabiać) i ogólna kaszana nie mówiąc już o estetyce i niezawodności.
Można sam wyświetlacz z zegarka UN4 przełożyć do VDO. Pamiętaj o gumkach przewodzących. Stanowią komplet z wyświetlaczem. Ja tak zrobiłem i idealnie pasuje.
Odradzam wkładanie na siłę zegara z elektroniką UN4 do licznika VDO. Mocowania nie pasują ,kłopot ze sterowaniem z zewnątrz , niewłaściwe oświetlenie (trzeba przerabiać) i ogólna kaszana nie mówiąc już o estetyce i niezawodności.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
A wcale nie prawda. Fakt, faktem trzeba troche przerobić podstawkę a nawet światłowód obrotomierza, ale wszystko da sie zgrać tak że wygląda jak orginalnie. Łącznie z podświetlaniem. Wiem bo sam mam to tak zrobione.Włodek899 pisze:http://picasaweb.google.pl/audimaniak/M ... 4884104082
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3af ... a2d3f.html
Tak kupiłem żaróweczkę firmy osra... hehe ale niestety były tylko 2W a chciałem 1,2W tak jak w oryginale. Rozkręciłem zegary wymieniłem żaróweczkę i po problemie czy za dnia czy w nocy ciągle pięknie na czerwono mi świeci zegareczek. Także polecam ta czynność, robota ogólnie nie jest zbyt mocno skomplikowana Pozdrawiamvito_82 pisze:audico powiedz mi czy udało Ci się zrobić podświtlenie tego zagarka :?: Tzn. czy rzeczywiście po wymianie "czegoś tam" cyfry są podświetlone :roll: :?:
Bo to niby bździnka a troszq denerwuje... Za dnia jest ok, ale jak nastaje ciemność :evil:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dokładnie tak, przerabiałem to kilka dni temu, dostałem się do zegarka i poprawiłem luty, niby wyglądało, że jest ok ale nie było, teraz działa jak należy <ok>Labiel pisze:jamnik16 napisał/a:
mam podobny problem a mianowicie zwgar raz wskazuje godzine a raz nie i wiem ze napewno nie jest rozlany ale co sie z nim dzieje??
Być może nie łączy na którymś pinie, albo zimy lut. Musisz wyjąć zegary i obejrzeć wszystko dokładnie. Innej rady nie ma.
Trochę odkopię temat, dzisiaj rozlał mi zegarek, jak zobaczyłem to myślałem, że mnie trafi. Rano było dobrze, po południu wsiadam, rozlany :evil: Co jest powodem rozlewania się tych zegarków? Rozlewa się ich sporo, a nie ma tam aż takich nacisków chyba, nie zauważyłem, jak go montowałem. Będzie trzeba go jakoś zastąpić, bo wygląda koszmarnie. Tylko czym?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: