[80 B3 jn] Problemy z odpalaniem
[80 B3 jn] Problemy z odpalaniem
Witam mój problem jest taki wczoraj dosyc mocno padało, a dzis rano autko nie chciało mi odpalić pokeręciłem dosyć długo az odpalił. Co jest nie tak co sprawdzic czy coś mam do wymiany
Gazu nie mam jezdze na benzynce. Nie mogąc odpalić otwozyłem maske patrze a tam głowica pod trójnikiem mokra sa mochud do tej pory jeździł bez problemów. Wiem że mi coś zalało tylko co to może być za częśc w okolicy trójnika. Doda mja silnik jest rozgrzany to pali odrazu w 1 sekundzie. Jak odpaliłem samochód rozgrzałem silnik do 90 stopni zgasiłem to rozrusznik ok 3 sek. krecił aż odpalił a po pół godz odpalił w 1 sekundzie
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
łapa, poczytaj forum,będziesz wiedział jak nazywają się poszczególne elementy składowe silnika i łatwiej będzie ci przedstawić swoje pytanie/temat na forum.Etka też może posłużyć za ściągawke.Co do wycieku który wymieniłeś trudno cokolwiek stwierdzić,zrób fotke lub oposz dokładnie(miejsce,rodzaj wycieku-sączenie,lanie,pocenie.Oraz konsystencje kolor wycieku-jasny,ciemny,gęsty...itp.Tak jest łatwiej.)
Z tego co na razie napisałeś warto zainteresować się kondycją ukł.zapłonowego.
Z tego co na razie napisałeś warto zainteresować się kondycją ukł.zapłonowego.
- czester-11
- Forum Audi 80