Witam
Panowie potrzebuje przestawic kierownice, bo nie mam prosto. Jak zdjac poduszke, nie chce nic zepsuc. Nie widze tam zadnych srubek. A w dziale "zrob to sam" nie ma nic napisane jak to zrobic. Tak samo przeszukalem forum cale i nie ma, albo cos przeoczylem
To fota mojego srodka
Jak zdjac poduszke zeby jej nie uszkodzic? Bo z reszta zadania sobie poradze, klucz 24 itd.
[all B4]Demontaz kierownicy
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Marcin, po przeciwnej stronie kierownicy (od strony zegarów) znajdziesz dwa otwory, a w nich dwie śruby na klucz TORX 30. Odkręcasz je (śruby nie wychodzą na zewnątrz, zostają w środku) i poduszka jest twoja. Odpinasz jeszcze wtyczkę od naboju i już możesz odkręcać kierę. Pamiętaj, żeby w tym czasie nie przekręcać kluczyka w stacyjce w pozycję zapłon, albo odepnij akumulator.
flgmnft, wszystko ładnie wyjaśnione i zilustrowane masz w tym temacie (mniej więcej połowa pierwszego postu): https://audi80.pl/b4-1zrezanie-ac-bc ... t12677.htmflgmnft pisze:Jak zdjac poduszke zeby jej nie uszkodzic?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
W takim razie odstawili fuszerę. W pierwszej kolejności powinni zablokować kierownicę w pozycji na wprost, a dopiero później kręcić drążkami.yaro37 pisze:byłem na ustawieniu zbierznosci i tez mam kiere krzywo
Dokładnie nie wiem, ale ja osobiście próbowałbym się dobrać do przycisku klaksonu, pod nim powina być nakrętka.yaro37 pisze:jak zdjąć tą trójramienna kiere?
Jeśli chodzi Ci o tą kiereyaro37 pisze:Panowie mam ten sam problem tylko ze w audi coupe b3. byłem na ustawieniu zbierznosci i tez mam kiere krzywo. wiec moje pytanie jak zdjąć tą trójramienna kiere?
To przekręcasz przycisk klaksonu w lewo, zdejmujesz i tam masz nakrędke. Odkręcasz i przekładasz jak chcesz. Składasz w odwrotnej kolejności :mrgreen:
witam dolacze sie do tematu tez mam taka kierownice http://www.allegro.pl/item671784227_kie ... b3_b4.html i jak do niej podlaczyc klakson bo nie posiadam. prosil by o opisanie co i jak dziekuje