[80 b4 2.0] Licznik kilometrów...
[80 b4 1,9 1z] l niesprawny licznik km
Witam wszystkich jestem tutaj nowy mam problem z licznikiem km VDO.Wyjąłem zegary i co zrobić aby dostać się do zębatek.nie mogę wyjąć wskazówki w którą stronę kręcić i czy waszym zdaniem da radę usunąć usterkę.Proszę o pomoc dzięki
[80 b4 1.9 1z]złamana zębatka licznika
Witam ponownie! Diagnoza była celna pomarańczowa zębatka złamana co dalej? jak ją zdobyć?
[80 b4 2.0] Licznik kilometrów...
problem tkwi w tym ze nie zlicza mi kilometrow czytalem na forum mnostwo tematow zwiazana z przyczyna i mozliwoscia naprawy. Ale w moim przypadki nie znalazlem rozwiazania.
mam audi od 2 miesiecy i od tamtej pory nie zliczalo mi kilometrow. tydzien po kupnie rozebralem licznik: wykrecilem i odkrecilem tylko srubki mocujace predkosciomierz ale nie bralem sie dalej za rozbieraneim bo czas mnie naglil wiec zlozlyem go spowrotem. okazalo sie ze to pomoglo - ruszyl. przejechalem 50 km i zawiesil sie dalej niechcial zliczac km. ostatnio przelutwalem wszystkie zimne luty silniczka krokowegoi tez nic nie pomoglo. mialem mozliwosc wymienic caly prędkościomierz z innego licznika: predkosc pokazywalo a km nie zliczalo ale nie wiem czy ten liocznik byl dobry znajomy go posiadal wiec nie zaszkodzilo sprawdizc. Dlatego zwracam sie do was o pomoc z tym nieszczewsnym problemem.
Pozdro
mam audi od 2 miesiecy i od tamtej pory nie zliczalo mi kilometrow. tydzien po kupnie rozebralem licznik: wykrecilem i odkrecilem tylko srubki mocujace predkosciomierz ale nie bralem sie dalej za rozbieraneim bo czas mnie naglil wiec zlozlyem go spowrotem. okazalo sie ze to pomoglo - ruszyl. przejechalem 50 km i zawiesil sie dalej niechcial zliczac km. ostatnio przelutwalem wszystkie zimne luty silniczka krokowegoi tez nic nie pomoglo. mialem mozliwosc wymienic caly prędkościomierz z innego licznika: predkosc pokazywalo a km nie zliczalo ale nie wiem czy ten liocznik byl dobry znajomy go posiadal wiec nie zaszkodzilo sprawdizc. Dlatego zwracam sie do was o pomoc z tym nieszczewsnym problemem.
Pozdro
pomarańczowa zębatka ma wyłamane ząbki, rozbierz prędkościomierz (zdejmij wskazówkę, potem tarczę, następnie oddziel płytkę boczną z silniczkiem od głównej podstawy) i pojawi się twoim oczom pomarańczowa zębatka (fi-6mm, 15zębów). Zapewne ona jest uszkodzona.
Jeśli z nią jest wszystko OK, to przelutuj wszystkie luty na płytce tej bocznej w predkosciomierzu
Jeśli z nią jest wszystko OK, to przelutuj wszystkie luty na płytce tej bocznej w predkosciomierzu
Przelutuj płytkę tą w liczniku.zenonx pisze:ostatnio przelutwalem wszystkie zimne luty silniczka krokowegoi tez nic nie pomoglo
viewtopic.php?t=4900&start=15