jakoś nie zauważyłem w swoim avancie tych odpływów z tyłu w miejscu o którym piszesz.gdzie wychodzą te rurki,może pod podwoziem temu nie zauważyłem?krzysaudi pisze:Odpływy sa na samym koncu i schodza do dolu w miejscu konca drzwi tylnich.
Krzysiek
[2.6 ABC] woda ze słupka? foty
Re: [2.6 ABC] woda ze słupka? foty
Kolego ja mam dokładnie taki sam problem w swoim Avancie, leci mi tak samo woda jak pokazałeś na fotkach, u mnie to jednak wina szyberdachu.pawlo111 pisze:Miałem problem z wodą pod wycieraczką u kierowcy tylko z przodu. Niestety nie znalazłem usterki. Ostatnio po myciu wyjechałem autem i na pochyłości stanąłem i usterka jest ale skąd ta woda :?: szyberdach sprawdzałem kiedyś i polewałem go wodą o odpływy miał drożne.
Fotki ( na czerwono ślad wody)
[url=http://images48.fotosik.pl/120/f023203e98a21d51med.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://images44.fotosik.pl/121/86db963881259536med.jpg]Obrazek[/URL]
Jak będziesz lał wode to postaraj nie lać jej dokładnie w stronę odpływów tylko po całości i wtedy zobaczysz ,że woda jednak dostaje się przez szyber.
Sam się zastanawiam co z tym zrobić i jak temu dalej zapobiec.
Życzę powodzenia i długiej szuszy. 8-)
Witam ponownie.
Prosze sprawdzic odpływy - nie te z przodu lecz te z tyłu . Moga byc przytkane i bedzie taki objaw.Ja walczyłem z tym problemem prawie 2 tygodnie do momentu az zdjąłem podsufitke i dokładnie przepchnąłem odpływy .Wystarczy ze jednen nie bedzie spełniał swojej roli . Teraz minął rok jak to zrobiłem i od tamtej pory w środku mam suszę
Krzysiek
Prosze sprawdzic odpływy - nie te z przodu lecz te z tyłu . Moga byc przytkane i bedzie taki objaw.Ja walczyłem z tym problemem prawie 2 tygodnie do momentu az zdjąłem podsufitke i dokładnie przepchnąłem odpływy .Wystarczy ze jednen nie bedzie spełniał swojej roli . Teraz minął rok jak to zrobiłem i od tamtej pory w środku mam suszę
Krzysiek
Czy żeby dostać się do tylnych odpływów szyberdachu trzeba zdjąć podsufitkę?krzysaudi pisze:Witam ponownie.
Krzysiek
Czy jest może jakiś inny sposób?
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
Witam kolego ja w swoim avancie miałem taki sam problem tyle że z obu stron,woda leciała tak jak pokazałeś na fotkach :!: wody było tyle że nieporozumienie :!: Jak audi stało w deszczowy dzień to było ok,gdy tylko ruszyłem słupki robiły się mokre a pod nogami małe jeziorko :!: :!: :!: okazało się że rurki były wypięte z rynien jakim cudem tego nie wiem :roll: :roll: :roll: Słyszałem też ryny w tych słupkach są czasami popękane :!:
Hmm,ja miałem podobny problem z wodą na wycieraczce od strony kierowcy,problemem okazała się uszczelka od linki otwierania przedniej maski,była podwinięta więc włożyłem ją na miejce i dodatkowo obsilikonowałem i problem zniknął.Woda może dostawać się również z pod skrzynki z bezpiecznikami,też wystarczy uszczelnić silikonem i po problemie,pozdrawiam 8-)