Mam taki prolem z hamulcami że gdy auto się nagrzeje to zaczynają sie blokować do takiego stopnia że nie moża normalnie jechać o tak mocno trzymają ( tylko przód). Wymieniłem przewody, szczęki, klocki, tarcze kupiłem nową popmpe hamulcową i dalej to samo, już sam nie wiem co moze yć przyczyną.
Proszę o pomoc
[80 B3] Hamulce się blokują
-
- Forum Audi 80
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
A jaki masz luz jałowy na pedale hamulca ? Musi być wyraźnie wyczuwalny. Być może ktoś wcześniej regulował na serwie bądź na pedale hamulca skok i go nadmiernie zlikwidował przez co tłok pompy nie cofa się odpowiednio i tym samym płyn nie wraca do zbiorniczka a po kilu naciśnięciach hamulce zostają zablokowane.
To moja teoria.
To moja teoria.
-
- Forum Audi 80
Hamulce sie blokuja
Witam.Kiedys zetknales sie z blokowaniem przednich kol w b3 po wymianie klockow.Po zamontowaniu nowych klockow w przodzie kola na podnosniku krecily sie bez obcierania i hamowania ale po nagrzaniu sie ich blokowaly sie a tarcze kol wraz z felgami robily sie gorace.Pomoglo wyczyszczenie osadu znajdujacego na tloczkach i za nimi w zacisku,problem juz nie powrocil.
Słuchaj fafikstreeter miałem podobnie i też rękę dałbym sobie odciąć, że serwo w porządku bo przecież nikt nie ruszał. Poza tym chodziło bez zarzutu. dzięki temu mam nowy prawie cały układ hamulcowy, tak jak ty. Porozmawiaj z jakimś znajomym facetem ze szrotu żeby udostępnił Ci serwo. u mnie ktoś wcześniej spawał cięgno co doprowadziło do uszkodzenia go. W tej sprawie kokolino 1 może mieć rację. Spróbuj stopą podciągnąć pedał hamulca jak będą trzymały. Jeśli da to jakiś efekt to na pewno serwo.fafikstreeter pisze:to nie to o serwo nie było ruszane, to sie stało jakiś czas po wymianie klocków hamulcowych.
Jak mam luz np na górce to auto stoi w miejscu tak trzymają hamulce