Wzmacniacz - podlaczenie bez RCA
Wzmacniacz - podlaczenie bez RCA
Witam! Mam pewien problem z podpięciem całego mojego sprzętu. Mam radio Blaupunkt Carolina dj50 (ze zmieniarką) którego nie chce zmieniać, głośniki Phase Evolution PCS 165 (zestaw tweeter+woofer) i elipsy Pionner TS 6969 (czterodrożne), wzmacniacz JBL CS 60.4 (i tu jeszcze prośba o propozycje lepszego wzmacniacza, mile widziane propozycje dwóch wzmacniaczy tego samego modelu tyle tylko ze jeden 4 kanalowy a drugi 2-szukalem i nie znalazlem, a z takim zestawem możnaby zrobić ładną zabudowę w bagazniku) i tuba MacAudio Mackiller. Możecie mowic ze tuba jest zła ale mi sie podoba bo ten konkretny model ma naprawde ładny, twardy bass. I jeszcze jedno: czy mógłbym podpiąć pod jeden kanał jedną elipsę i jedną parę zestawu? Czy jest to bezpieczne rozwiązanie? Co poradzicie?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 16:40 przez gadzik90, łącznie zmieniany 1 raz.
a ile chcesz na to przeznaczyć :?:gadzik90 pisze:(i tu jeszcze prośba o propozycje lepszego wzmacniacza, mile widziane propozycje dwóch wzmacniaczy tego samego modelu tyle tylko ze jeden 4 kanalowy a drugi 2-szukalem i nie znalazlem, a z takim zestawem możnaby zrobić ładną zabudowę w bagazniku)
teoretycnie idzie to zrobić ale stracisz na jakości i to b.dużogadzik90 pisze:czy mógłbym podpiąć pod jeden kanał jedną elipsę i jedną parę zestawu?
a wracając do pytania:
jest taka możliwość popatrz dobrze na allegro, wpisz "RCA" mi się nie chce szukać terazPodpięcie wzmacniacza pod radio bez wyjść RCA
- czester-11
- Forum Audi 80
jak chcesz podpiac wzmacniacz bz kabli RCA to musisz wyjscia glosnikowe podlaczyc do wzmacniacza, ma osobne wejscie na to, (a przynajnmiej dobry powinien miec.) Wten sposob jezeli masz wzmacniacz 4 kan to stracisz wszystkie 4 wyjscia z radia i bedziesz w "czarnej dupie"
do radia blaupunkt dokupuje sie kostke z wyjsciem RCA kosztuje roznie ja w media dalem 35 zl. poszukaj na allegro, kup kostke i nie bedziesz musial ombinowac
do radia blaupunkt dokupuje sie kostke z wyjsciem RCA kosztuje roznie ja w media dalem 35 zl. poszukaj na allegro, kup kostke i nie bedziesz musial ombinowac