[ 80 b4 tdi ] Nie dzialaja lamki oswietlenia wewnetrzengo
[ 80 b4 tdi ] Nie dzialaja lamki oswietlenia wewnetrzengo
Witam mam problem jak w temacie . Lampki poprostu po przejechaniu trasy z krakowa do lublina przestaly dzialac . Nie dzialaja wogole czyli i na wlaczonym na tzw jedynkę i na pozycji otweiranych dzwi. Nie dzialaja takze gdy wyciagam kluczyk ze stacyjki. Nie ma tam pradu w zadnym z gniazd lampowych . Czy wie ktos moze gdzie znajduje sie przekaznik do tych lampek albo moze gdzie szukac przyczyny . Jest to dosyc spore utrudnienie a wydawalo by się ze nie są tak bardzo potrzebne. Nie znalazlem nigdzie na forum odpowiedzi na moje pytanie co mnie zdziwilo i dlatego zalozylem nowy post. Znalazlem tylko jakies wzmianki ze jest to podlaczone do centralnego zamka ale po rozebraniu dzwi kierowcy nie widzialem tam zadnych innych kabli podlaczonych do pompki centralnego .
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Przekaźnik od oświetlenia powinien być popd kierownicą,numeru jego nie pamiętam ale kiedyś też miałem przeboje z nim,zgasło oświetlenie w środku i poruszałem wszystkimi przekaźnikami,posprawdzałem i wszystko dobrze było i jest do teraz.-przestał łączyć...sprawdź czy dobrze wszystkie siedzą.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2009, 19:09 przez kardi21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgazdza się jeżeli chodzi o model B3, w B4 rolę przekaźnika przejęła pompka wraz z układem sterującym. Układ steruje zamykaniem/odmykaniem centralnego, oraz opóźniaczem oświetlenia wnętrza, który ma bezpośredni wpływ na lampkę oświetlenia.kardi21 pisze:Przekaźnik od oświetlenia powinien być popd kierownicą,
Ostatnio zmieniony 05 lip 2009, 11:34 przez Mobilek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
centralny jak najbardziej mam sprawny, łącznie z zamkim klapy bagażnika, przemienilem nawet cala lampke z tylu na przod i wlozylem 2 zarowki bo byla jedna i dalej to samo, a pompke sprawdze jutro.
[ Dodano: 2009-07-30, 20:48 ]
Pompka wyglada ok, wszystkie styki cale, a przy tych odbojach w drzwiach przetarlem wszystkie styki i dalej nie dziala jak jak powinno juz naprawde rece opadaja, a gdzie sa bezpieczniki od postojowek? bo zrobilem zwarcie przez przypadek i lewa postojowka mi nie swieci, a prawa tak, przemienialem zaroweczki i to samo, sprawdzilem bezpieczniki te pod maska i kazdy caly, moze te pod kierownica?
[ Dodano: 2009-07-30, 20:48 ]
Pompka wyglada ok, wszystkie styki cale, a przy tych odbojach w drzwiach przetarlem wszystkie styki i dalej nie dziala jak jak powinno juz naprawde rece opadaja, a gdzie sa bezpieczniki od postojowek? bo zrobilem zwarcie przez przypadek i lewa postojowka mi nie swieci, a prawa tak, przemienialem zaroweczki i to samo, sprawdzilem bezpieczniki te pod maska i kazdy caly, moze te pod kierownica?
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
https://audi80.pl/all-opis-bezpiecznikow-vt120.htmauroxick pisze:gdzie sa bezpieczniki od postojowek?
Poczytaj jeszcze ten temat https://audi80.pl/b4-all-centralny-o ... t29725.htmauroxick pisze:Pompka wyglada ok, wszystkie styki cale, a przy tych odbojach w drzwiach przetarlem wszystkie styki i dalej nie dziala jak jak powinno