[B4 ABK] Parowanie szyb
Domyślam się, że Koledze deufso chodzi o tzw. skrzela. Służą one do tego, żeby przy zamykaniu drzwi sprężone powietrze miało którędy uciec. Jeśli miałbyś zatkane te skrzela, to raczej nie udałoby Ci się zamknąć drzwi, bo powietrze nie miałoby którędy uciec.deufso pisze:Hej, koledzy pamiętajcie w takich sytuacjach o tym że w bagażniku po lewej stronie jest wmontowana ramka która służy do przewietrzania kabiny i jeśli jest zapchana błotem lub po prostu ze starości to powietrze nie ma swobodnego przepływu przez kabinę, :->
Wątpię aby miało to jakikolwiek wpływ na parowanie szyb.
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
deufso, skrzela są po to aby niwelować ciśnienie wytwarzane przy zamykaniu drzwi (pierdzielnięcie drzwiami), otwieranie nie działa tak mocno z tego co mi wiadomo to to w Oplu Tigra ze względu na potężną klapę tylną (stosunek powierzchni do pojemności kabiny) był problem z otwieraniem i potrafiło wessać szybę (rozwalić) w drzwiach co poprawiono przez automatyczne uchylenie szyby w drzwiach kierowcy.
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
No w sumie to tak... Na razie po wyczyszczeniu dość dobrze dmucha... Jak będzie nadal parowało to zostaje nagrzewnica... Dzięki koledzy za pomoc.
I panowie nic nie dało czyszczenie filtra kabinowego W dodatku w sobotę jak sprzątałem autko zauważyłem że pod nogami pasażera jest mokro... i to jest płyn... Teraz pytanie czy w ciemno mogę kupowac nagrzewnicą czy jest jakaś możliwośc że jest coś nieszczelne?? :roll:
I panowie nic nie dało czyszczenie filtra kabinowego W dodatku w sobotę jak sprzątałem autko zauważyłem że pod nogami pasażera jest mokro... i to jest płyn... Teraz pytanie czy w ciemno mogę kupowac nagrzewnicą czy jest jakaś możliwośc że jest coś nieszczelne?? :roll:
płyn chłodnicz pod nogami pasażera + parujące szyby. nagrzewnica. nie ma innej możliwości. poczytaj trochę forum, a się przekonasz, że niestety nagrzewnica jest słabym punktem naszych Audiczek i po tylu latach często odmawia posłuszeństwaNiki20 pisze:pod nogami pasażera jest mokro... i to jest płyn... Teraz pytanie czy w ciemno mogę kupowac nagrzewnicą czy jest jakaś możliwośc że jest coś nieszczelne?? :roll:
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dzięki panowie za pomoc <ok> Wczoraj wymieniłem nagrzewnicę... Cały dzień roboty. Nie miałem pojęcia, że to aż tyle zejdzie. Ważne że zrobione. Było tam pełno starego płynu który przy włączeniu ogrzewania się palił i zapewne to tak śmierdziało... Ale myślę, że teraz będzie już ok. Za nagrzewnicę dałem 105zł. Dzięki panowie.