Miałem coś podobnego i były 2 rozwiązania:
Woda wlewała się przez otwór wentylacyjny po lewej stronie pod okładziną to ją zalałem pianką do okien a druga rzecz to skorodowała mi blacha we wnęce po lewej stronie, zrobiłem blachę i już nic nie cieknie.
[80/90 B3] Woda na podłodze od strony pasażera.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego o wodzie w bagazniku jest kilka tematów na forum. poszukaj. Najprostszym wyjściem jest wejść do bagaznika, a druga osoba niech leje wode i zobaczysz którędy wlatuje. Mi cieknie koło lamp o też mam wode w bagażniku.Stick pisze:To ja się podepnę pod temat, żeby nie zakładać nowego.
U mnie woda się leje ale do bagażnika, po lewej stronie stojąc od tyłu auta.
Miał ktoś do czynienia z takim zjawiskiem? Sprawdzałem uszczelki ale są na swoim miejscu, może jakoś trzeba klapę wyregulować?
O wodzie w bagażniku: viewtopic.php?t=12239
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Po ostatnich deszczach okazało się że cała prawa strona pływa. Pare litrów jest napewno. Wybadałem sprawę i okazało się że woda dostaje się przez filtr pyłkowy a dalej przez wentylator. Do filtra dostaje się z góry przeciekając w miejscu gdzie plastikowa osłona podszybia zazębia się z karoserią (wzdłuż szyby). Poprzedni właściciel uszczelniał to czymś w rodzaju asfaltu ale ten po jakimś czasie wypłyną. Ja zakleiłem to jakies 2 lata temu silikonem i było ok. Chociaż wydaje mi się że w tym miejscu nie powinno być żadnych mazideł a woda powinna przelewać się wierzchem a reszta tą rynienką. Problem jest w tym że osłona ta jest dość wypaczona i w niektórych miejscach ledwo wchodzi w rynienkę. Najsensowniej by pewnie było wymienić tą osłonę albo kompletnie zakleić czymś. Co ot tym sądzicie?
Witam,
też tamtedy dostawala mi sie woda i byc moze jeszcze przez liscie ktore troche przytkały odplyw, co przy intensywnych deszczach powodowalo przelewanie wody przez dmuchawę.
JA poczyściłem wszystko i zasilikonowałem miejsce styku plastikowej osłony z blachą (tuż pod szybą).
Teraz czekam na deszcz i efekty mojej pracy.
Pozdrawiam
też tamtedy dostawala mi sie woda i byc moze jeszcze przez liscie ktore troche przytkały odplyw, co przy intensywnych deszczach powodowalo przelewanie wody przez dmuchawę.
JA poczyściłem wszystko i zasilikonowałem miejsce styku plastikowej osłony z blachą (tuż pod szybą).
Teraz czekam na deszcz i efekty mojej pracy.
Pozdrawiam
Dla tych co "utopieni":
Z przodu prawa strona dwie opcje:
1.W B3 poprostu nieszcelna oslona plastikowa pod szyba i brak filtru przeciwpylkowego wiec woda wlatuje na wentylator i dalej po scance na podloge. W B4 to samo tylko ze poprzez filtr.
2.Czasem szyberdach odprowadzenie wody jest zatkane i przewod gumowy odprowadzajacy wode nie trzyma i stamtad sie wylewa przez slupek...
Woda w bagażniku znana mi usterka to przeciekajace lampy i woda wlewa swoodnie do srodka.
Woda z tyłu w kabinie moze oznaczac przelewanie sie do tylu ... ale to gdybam.
Potwierdzam kolegów ktorzy w teamach pracuja z wiaderkiem ... najlepszy sposob na diagnostyke przeciekow
Z przodu prawa strona dwie opcje:
1.W B3 poprostu nieszcelna oslona plastikowa pod szyba i brak filtru przeciwpylkowego wiec woda wlatuje na wentylator i dalej po scance na podloge. W B4 to samo tylko ze poprzez filtr.
2.Czasem szyberdach odprowadzenie wody jest zatkane i przewod gumowy odprowadzajacy wode nie trzyma i stamtad sie wylewa przez slupek...
Woda w bagażniku znana mi usterka to przeciekajace lampy i woda wlewa swoodnie do srodka.
Woda z tyłu w kabinie moze oznaczac przelewanie sie do tylu ... ale to gdybam.
Potwierdzam kolegów ktorzy w teamach pracuja z wiaderkiem ... najlepszy sposob na diagnostyke przeciekow