[B3, 1,6 TD RA] Trzesie strasznie
[B3, 1,6 TD RA] Trzesie strasznie
Witam mam pytanie. U mnie w domu Audi jest juz 10 lat teraz ja zrobilem prawo jazdy i jest juz moja. Teraz kiedy uruchomie silnik to strasznie trzesie w całym samochodzie Trące delikatnie gazu i trzesienie ustepuje. Co sie dzieje?
-
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Po pierwsze przepraszam moderatorów za odkopanie tematu, ale sądzę, że problem jest bardzo zbliżony i nie ma potrzeby zakładać drugiego.
Posiadam Audi 1,6 D [silnik JK] i mam następujący problem:
przed zimą Audi odpalało ładnie, nie używałem ssania ani nie grzałem kilka razy świec, raz zagrzałem z rana i ładnie odpalała. Przez zimę musiałem grzać np. z rana 3 razy świece, i wyciąłem ssanie (i tu problem - bez ssania lepiej odpalała). I gdy odpaliłem Audi przy mrozie np. -10*C to się strasznie trzęsło - zagrzała się i chodziła jak należy.
Dziś nie ma mrozu, temp. na plusie, a odpalam zimne auto po nocy, bez ssania, raz grzeję świece, a ten tak się trzęsie strasznie
Co to może być? Możliwe, że nie grzeje świec?
Posiadam Audi 1,6 D [silnik JK] i mam następujący problem:
przed zimą Audi odpalało ładnie, nie używałem ssania ani nie grzałem kilka razy świec, raz zagrzałem z rana i ładnie odpalała. Przez zimę musiałem grzać np. z rana 3 razy świece, i wyciąłem ssanie (i tu problem - bez ssania lepiej odpalała). I gdy odpaliłem Audi przy mrozie np. -10*C to się strasznie trzęsło - zagrzała się i chodziła jak należy.
Dziś nie ma mrozu, temp. na plusie, a odpalam zimne auto po nocy, bez ssania, raz grzeję świece, a ten tak się trzęsie strasznie
Co to może być? Możliwe, że nie grzeje świec?
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Sprawdź świece (ogólnie czy podłączone, mogła listwa zasilająca spaść), kąt wtrysku. Na przyśpieszaczu może Ci źle palić bo masz za bardzo przyśpieszony kąt wtrysku lub cieknie z pompy w miejscu przyśpieszacza (ale bardziej to pierwsze).
BTW.
Widziałeś kiedyś ssanie w dieslach? Opisz jak działa Bo nigdy się nie spotkałem z ssaniem w dieslach.
BTW.
Widziałeś kiedyś ssanie w dieslach? Opisz jak działa Bo nigdy się nie spotkałem z ssaniem w dieslach.
wydatek szczatkowy[resztkowy] do regulacji:)McCoob pisze:On się trzęsie, jak go odpalę po nocy i jak chodzi na wolnych.
Jeśli dodam lekko gazu, to wchodzi na obroty i go nie trzęsie.
A rzuca budą jak kota po kisielu :-|
nie pozwalaj mu tak chodzic na niskich obrotach, ze rzuca nim, poduchy strasznie wtedy obrywaja....