[All] Ile palą nasze autka ?
Chyba trochę przesadziłeś bo twoja audi waży ponad 1,3 tony i spala Ci mniej beny niż moje audi które waży niecałą tonę.czegoś tu nie rozumiem?!davidd1986 pisze:Witam.
Moje Audi 80 B4 Quattro ABK 115PS spala przy normalnej jeżdzie (do 3000rpm) po miscie, czy wsi ok. 8-9 litrów, natomiast na trsie przy predkości do 90 km/h 7 litrów. Gdy jej pocisne, lepiej nie mówic Oczywiście PB.
Zdrowe ABK z oryginalnym przebiegiem ok. 190 tys. km.
Jazda tylko po mieście takim jak W-wa, bez szaleństw i stania w korkach 10,4 litra - wskazanie komputera pokładowego.
Spokojna jazda na trasie z prędkością ok. 120 km/h, bez gwałtownego przyspieszania - 8,2 litra - wskazanie komputera pokładowego.
Na trasie można osiągnąć wyniki rzędu 7 - 7,5 litra, ale jadąc z prędkościami w okolicach 90km/h na 5-tym biegu, a to już jest morderstwo na mojej skrzyni.
W inne wielkości nie uwierzę.
Jazda tylko po mieście takim jak W-wa, bez szaleństw i stania w korkach 10,4 litra - wskazanie komputera pokładowego.
Spokojna jazda na trasie z prędkością ok. 120 km/h, bez gwałtownego przyspieszania - 8,2 litra - wskazanie komputera pokładowego.
Na trasie można osiągnąć wyniki rzędu 7 - 7,5 litra, ale jadąc z prędkościami w okolicach 90km/h na 5-tym biegu, a to już jest morderstwo na mojej skrzyni.
W inne wielkości nie uwierzę.
2.0 benz 90KM, miasto kraków, bardzo wolne przełożenia (typ skrzyni CGT) około 15l gazu / 100km + benzyna na rozruch (próg przełączenia benz/gaz ustawiony 25st i 1500obr w parametrach kompa od gazu), w krakowie to lepiej podać czasem podać zużycie paliwa na godzinę niż w ltr/km, gaz raczej ustawiony bogato (mniejszy problem jak spali więcej niż ubogo i wyższa temperatura), dla porównania BMW E39 2.8 benz sekw miasto około 13-15gazu / 100km + benz jazda normalna - ale inne auto inne przełożenia skrzyni 6cyl a nie 4cyl no i sekw a nie monowtrysk
B3 1760ccm3 65kW, SF, gaźnik KeihinII 190tkm Trasa Jelenia Góra- Warszawa ( tankowanie za Bełchatowem w str Wawy na Petrochemii, czy orlenie jadąc do i wracając) 6,85/100
Jazda :oops: zgodnie z przepisami :!: :!: :!: 4 osoby plus bagaż. Tak było tylko raz, bo jechałem z babcią :lol: - wiecie, jak to jest. Teraz realnie: Na miejscu 10 - 11/100 w trasie (niemcy) 8-9/100 do 140km/h powyżej jak do akcji wejdzie 2-ga gardziel nawet do 15-.../100 w trasie PL 9-10/100 wszystko to zawdzięczam skrzyni AKM Dodam że paliwo lotne
Jazda :oops: zgodnie z przepisami :!: :!: :!: 4 osoby plus bagaż. Tak było tylko raz, bo jechałem z babcią :lol: - wiecie, jak to jest. Teraz realnie: Na miejscu 10 - 11/100 w trasie (niemcy) 8-9/100 do 140km/h powyżej jak do akcji wejdzie 2-ga gardziel nawet do 15-.../100 w trasie PL 9-10/100 wszystko to zawdzięczam skrzyni AKM Dodam że paliwo lotne
Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 16:45 przez Satar, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek25aa2
- Forum Audi 80
Jak ktoś tak pisze to zaraz zastanawiam się co jest nie tak z moim zetorem_joker pisze:1z bosch
4,5l/100km-trasa 900km prędkość 100-120 czasem ostry but przy wyprzedzaniu + godzina w korku
4 osoby + ful bagaż + trasa z przewagą autostrady(ok.900km) 6,0-6,5
minimum jakie zrobiłem to 5,5 trasa sam i predkość 90 max 120 przy wyprzedzaniu
miasto 6.0 do 7.5 nawet
witam koledzy przyłacze sie do tematu
moje b3 1.8s 90km/ gaźnik ;D
dzisiaj robilem trase do gdańska 156 km w 1 str.zatankowałem 29,5L LPG po przejechniu 240 km zapaliła mie sie rezerwa
dodam ze jechaly 3 pokaźne osoby , jak trzeba było depnąc to deptałem , aha i za kościerzyna byłu okropne remonty , ciagle stanie i wahadełka ;/
wiec moim zdaniem troche to za duzo co wyslicie ???
doradzcie coś jet to nowa instalacja LPg 1tydz gaz tankuje na BP
pozdrawiam
moje b3 1.8s 90km/ gaźnik ;D
dzisiaj robilem trase do gdańska 156 km w 1 str.zatankowałem 29,5L LPG po przejechniu 240 km zapaliła mie sie rezerwa
dodam ze jechaly 3 pokaźne osoby , jak trzeba było depnąc to deptałem , aha i za kościerzyna byłu okropne remonty , ciagle stanie i wahadełka ;/
wiec moim zdaniem troche to za duzo co wyslicie ???
doradzcie coś jet to nowa instalacja LPg 1tydz gaz tankuje na BP
pozdrawiam