[80 B4 2.0 ABT]VDO Zegary
może źle się wyraziłem chodzi mi o ten kwadrat czarny które pokazuje na zdjęciu, czy na tym ma się coś wyświetlać, i czy wogóle to jest jakiś ekran, podaje linka z aukcją o co dokładnie mi chodzi
http://moto.allegro.pl/item677103524_mi ... f_vat.html
http://moto.allegro.pl/item677103524_mi ... f_vat.html
-
- Forum Audi 80
tam sie wyswietlaja takie rzeczy jak rezerwa paliwa, spalona zarowka, mała ilosc płynu w spryskiwaczach itp itd
moge sie mylic bo czytałęm o tym tylko tutaj na forum
procz tego jest chyba duzo roboty z tym wszystim. kupno samego takiego boarda to pikuś gorzej z podłaczenim pozniej wszytkich czujników czy dorwaniem manetki ze zmiana tych wszytkich bajerow jak spalanie itp :p
chociaz moge sie mylic
prosze o poprawe w razie czego
moge sie mylic bo czytałęm o tym tylko tutaj na forum
procz tego jest chyba duzo roboty z tym wszystim. kupno samego takiego boarda to pikuś gorzej z podłaczenim pozniej wszytkich czujników czy dorwaniem manetki ze zmiana tych wszytkich bajerow jak spalanie itp :p
chociaz moge sie mylic
prosze o poprawe w razie czego
-
- Forum Audi 80
Witam pozwoliłem sobie odgrzać ten temat. Robiłem przekładkę licznika, bo miałem big bena a teraz mam obrotomierz, w nowych zegarach mam oznaczenie 893 190 (prawdopodobnie są one z B3), (stary był 8A0 190) i nowy ten licznik nalicza mi 1km na drodze, wg słupków na drodze to na liczniku 900m. stąd moje pytanie, czy to może byc spowodowane tym, że w b3 są koła 14 calowe a w b4 15 calowe i dlatego zaniża mi przebieg?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Właśnie udało mi się zdobyć licznik 893 190A wyskalowany do 260 km/h, czy taki licznik, będzie u mnie działał i czy jest on pod koła 14 calowe? 5 dni temu założyłem na próbę ze szrotu licznik 8A0 190 i po przejechaniu 20 km zaczyna świrować, wskazówka schodzi do 0 i znowu skacze w górę i i dół, jednocześnie jak to się robi to licznik nie nalicza przebiegu, pukanie w licznik raz daje poprawę raz nie. Po odkręceniu zegarów z samochodu zauważyłem, że tylna część prędkościomierza jest bardzo ciepła, nie wiem czy tok powinno być. Miałem wcześniej licznik 893 190 i ten zaniżał mi przebieg o 100m /1km (pewnie dlatego, że w b4 są 15 calowe koła), prędkościomierz działał poprawnie. Wiem, że w tym liczniku można coś ponaprawiać, a tego 8A0 190 to nie chcę rozkręcać, bo widzę , że tam jest juz większa elektronika i inny napęd przebiegu. Dodam jeszcze że ten "nowy" licznik przekładałem w 2 różne płytki i tak samo świruje, tak więc zimne luty odpadają
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Sprawdziłem miernikiem płytkę licznika i tą przy prędkościomierzu okazało się, że wszystkie ścieżki oraz luty przewodzą, więc wychodzi na to, że prędkościomierz sam w sobie jest trafiony, skoro ten z b3 działa. Przy okazji niechcący złamałem wskazówkę w prędkościomierzu, którego sprawdzałem. W tym liczniku 8A0 190 chyba nie ma tej małego trybika, tylko tam jest silniczek, przekładnia ślimakowa i bardziej rozbudowana elektronika niż w 893 190.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80