[b4 all] climatronik ??
widmo, licytuj
http://cgi.ebay.de/Audi-80-B4-S2-RS2-Kl ... 3|294%3A50
http://cgi.ebay.de/Audi-80-B4-S2-RS2-Kl ... 3|294%3A50
a co powieicie o tym ? caly komplet i cholernie tanio....
wlasnie go kupilem.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=676737920
i teraz mnie ciarki biorą, kiedy pomysle ze to moze nie pasowac. do mojej b3 ......
wlasnie go kupilem.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=676737920
i teraz mnie ciarki biorą, kiedy pomysle ze to moze nie pasowac. do mojej b3 ......
jednak mam nadzieje ze da sie to wszystko dapasowac.
czy jest ktos , kto by pomogl mi, ale tak bardziej informacyjnie.
moze komus zdarzylo sie robic podobne przerobki ?
jezeli mi sie uda, no to bedzie wypas..... natomiast jezeli nie, no to bede pozniej wszystkim odradzac podobnego zachodu
a tak poza tematem to sprzedam klime kompletną do V8 pasujacą do innych modeli audi lecz po niektorych przerobkach
czy jest ktos , kto by pomogl mi, ale tak bardziej informacyjnie.
moze komus zdarzylo sie robic podobne przerobki ?
jezeli mi sie uda, no to bedzie wypas..... natomiast jezeli nie, no to bede pozniej wszystkim odradzac podobnego zachodu
a tak poza tematem to sprzedam klime kompletną do V8 pasujacą do innych modeli audi lecz po niektorych przerobkach
hmmm, tu raczej zgodze sie z krzysaudi
przeciez system dialania klimy jest w kazdym samochodzie jednakowy.
a to ze czesci inaczej wygladaja to raczej malo jest znaczace, fakt ze zasada dzialnia jest ta sama. I tu raczej mowa idzie o dopasowaniu tych czeci. Widomo, ze gdy by wszystko bylo oryginalne, to tylko sie montuje i juz dziala, a tu to trocha wiecej pracy.
dopiero w sobote bede mial klime u siebie. potem wyszukam sobie trocha wolnego czasu by to tego sie zabrac.
no a potem opowiem co mi z tego wyszlo.....
przeciez system dialania klimy jest w kazdym samochodzie jednakowy.
a to ze czesci inaczej wygladaja to raczej malo jest znaczace, fakt ze zasada dzialnia jest ta sama. I tu raczej mowa idzie o dopasowaniu tych czeci. Widomo, ze gdy by wszystko bylo oryginalne, to tylko sie montuje i juz dziala, a tu to trocha wiecej pracy.
dopiero w sobote bede mial klime u siebie. potem wyszukam sobie trocha wolnego czasu by to tego sie zabrac.
no a potem opowiem co mi z tego wyszlo.....
Zasada działa jest napewno taka sama ale o dopasowaniu nie ma mowy, przewody sztywne sa wyprofilowane do danego modelu i silnika, podobnie sie ma rzecz z nagrzewnica która jest do konkretnego modelu jak i skraplacz. Jeżeli chodzi o ta klime to jedynie panel i wiązka elektryczna moze sie przydac reszta NIE.
-
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Powiem wam tak. Ja zamontowałem klimę u siebie tylko manualna. Nie jest to trudne, bo najtrudniejsze to tylko wyciągnięcie deski. Podłączenie się do instalacji to nie trudna rzecz pod warunkiem jak ma się cała wiązkę. Przekaźnik daję się w miejsce na to przeznaczone pod półką kierowcy i wywala się gumę do komory silnika i zakłada nową i tam puszcza kabel na którego końcu są 3 wtyczki 2 do chłodnicy i 1 mała do sprężarki. Pozostałe kable w kabinie łączy się z kablami od nagrzewnicy i wpina się do elektryki wpięciem złącza 3 pinowego koloru kości słoniowej na takiej blaszce przymocowanego do przewodów wentylacyjnych. A pożnie już tylko dziury na wyjście łączenia węży parownika i 1 dziurka na skraplacz. montowanie kapy i kompresorka nakładki na koło pasowe i założenie paska. Osuszacz na podłużnicy (są przeznaczone na to wyjścia z gwintem wystarczy tylko wkręcić nakrętki) i chłodnica i połączyć to wszystko w całość. Ja akurat czekam na łapę silnika tą czołową, która jest przykręcana do łapy kompresora (mowa o b3 1.8, 2.0) i jeszcze mam problemy z montażem schowka, ponieważ jest chyba od b4 ale nie wiem do końca. Musiałbym się Duo zapytać. Zostaje mi tylko założyć oringi na węże połączyć je zamontować kompresor i wymienić łożysko choć kompresor już jest u mechanika na wymianie. Nabić też trzeba tylko nie mogę znaleźć zakładu w okolicy, który nabija R12. Warto jeszcze zamontować filtr kabinowy jak ktoś go nie ma, ponieważ to poprawia jakość powietrza w nawiewach i nie ma drobinek liści. Warunki trzeba do tego mieć czyli kanał i jakieś pomieszczenie gdzie można wjechać autkiem i mieć dużo miejsca na demontaż deski i jej montaż Trzeba na to przeznaczyć jakieś 2-3-4 dni oczywiście robiłem to po godzinach czyli od 16.00 do ok. 23.00.