Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 COUPE NG] Kto pomoże wymienić nagrzewnicę?

ODPOWIEDZ
rafalzimnicki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 COUPE NG] Kto pomoże wymienić nagrzewnicę?

Post autor: rafalzimnicki » 09 lip 2009, 13:20

witam. Koledzy znalazł by się ktoś na tym forum kto podjął by sie wymiany nagrzewnicy w audi coupe 94 rok 2.6L? dojade w promieniu 120 Km od warszawy. oddał bym gdzieś do warsztatu ale boje sie ze cos spieprzą pourywają zatrzaski itp to nie jest nowy samochód wolał bym zeby się zajęła osoba która juz to robiła i zrobi delikatnie jak dla siebie oczywiście zapłace nic za darmo czekam na propozycje.
ps. ktoś sie orientuje ile sie czasu moze zejsc z wymianą?
z gory dzieki.

Proszę tytułować tematy zgodnie z regulaminem i stosować tagi.
Ostatnio zmieniony 09 lip 2009, 20:37 przez rafalzimnicki, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marko009
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marko009 » 09 lip 2009, 13:40

Jeśli masz garaż to sam możesz to zrobić.Powoli i spokojnie nic na siłę.Kilka miesięcy do tyłu też się za to brałem.Roboty jak dla kogoś kto robi pierwszy raz jest sporo ale myślę że ok 6-8 godz.wystarczy oczywiscię jeśli narzędzia są pod ręką.Trochę gorzej jest jeśli masz klime.

rafalzimnicki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafalzimnicki » 09 lip 2009, 13:44

mam klime:( i zaczynam żałowac eh. nie mam garazu ani narzędzi poza podstawowymi i właśnie stąd ten problem. Tak mi się wydaje ze to to poniewaz auto kupiłem jakis tydzien temu i facet odrazu mi powiedział ze działa tylko zimne bo nagrzewnica jest dziurawa i ja odłączył zeby woda do srodka autka nie leciała. i faktycznie jest zimno jak wieczorem z trasy wysiadam to czuje sie jakbym z jaskini wyszedł :-/ :-/

Awatar użytkownika
marko009
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marko009 » 09 lip 2009, 14:10

Z tą klima nie jest aż tak zle ale bez niej jest sporo prościej.Chociaz mnie ona nerw napsula przy wymianie!Jeśli o mnie chodzi to nie chcę sie więcej dotykać do nagrzewnicy <do bani> A w Twoim przypadku myślę,że warsztat bedzie dobrym wyjsciem.Jeśli mają pojęcie to zrobią ten zabieg dość szybko i nie sądzę żeby coś uszkodzili,chociaż różnie to bywa.Jak już wymieniasz to kup nagrzewnicę oryginalną dobrej firmy żeby do niej nie wracać :-P

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 09 lip 2009, 14:15

Wcale nie musi to oznaczac uszkodzonej nagrzewnicy, jezeli masz klimatronik to mogła sie zablokowac klapka otwierajaca ciepłe powietrze. Gosciu wiedział o tym i dlatego sprzedał bajke ze to nagrzewnica padła :?: P.S. wymiana zajmuje około 4-5 godz w razie w za miesiac bede w Płocku to mógłbym Ci wymienic ;-)

rafalzimnicki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafalzimnicki » 09 lip 2009, 14:46

a jak myslisz jaka bedzie dobra? bo z tym tez jest problem ponoc sa 2 rozmiary do tego modelu jeden ma konsówke 40 a drugi 45?

Awatar użytkownika
marko009
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marko009 » 09 lip 2009, 18:26

WOJTEK26 pisze:Wcale nie musi to oznaczac uszkodzonej nagrzewnicy, jezeli masz klimatronik to mogła sie zablokowac klapka otwierajaca ciepłe powietrze
Też racja.Może to coś całkiem innego :-P
rafalzimnicki pisze: Tak mi się wydaje ze to to poniewaz auto kupiłem jakis tydzien temu i facet odrazu mi powiedział ze działa tylko zimne bo nagrzewnica jest dziurawa i ja odłączył zeby woda do srodka autka nie leciała.
Jesteś pewien ,że to nagrzewnica.Może podłącz tak jak powinno być i sam sprawdz ;-)
rafalzimnicki pisze:a jak myslisz jaka bedzie dobra? bo z tym tez jest problem ponoc sa 2 rozmiary do tego modelu jeden ma konsówke 40 a drugi 45?

Niestety nie mam pojęcia jaka może być :-(

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 09 lip 2009, 21:44

marko009 pisze:rafalzimnicki napisał/a:
Tak mi się wydaje ze to to poniewaz auto kupiłem jakis tydzien temu i facet odrazu mi powiedział ze działa tylko zimne bo nagrzewnica jest dziurawa i ja odłączył zeby woda do srodka autka nie leciała.

Jesteś pewien ,że to nagrzewnica.Może podłącz tak jak powinno być i sam sprawdz ;-)
Nie bardzo wiem, co On ma tam sprawdzać. Skoro sprzedawca powiedział, że nagrzewnica jest uszkodzona, to na pewno jest do wymiany - prędzej by wciskał, że jest dobra, niż uszkodzona.
Można wyjąć dywaniki kierowcy oraz pasażera i sprawdzić, czy nie ma na nich śladów po płynie do chłodnic.

rafalzimnicki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafalzimnicki » 10 lip 2009, 11:28

grze pisze:
marko009 pisze:rafalzimnicki napisał/a:
Tak mi się wydaje ze to to poniewaz auto kupiłem jakis tydzien temu i facet odrazu mi powiedział ze działa tylko zimne bo nagrzewnica jest dziurawa i ja odłączył zeby woda do srodka autka nie leciała.

Nie bardzo wiem, co On ma tam sprawdzać. Skoro sprzedawca powiedział, że nagrzewnica jest uszkodzona, to na pewno jest do wymiany - prędzej by wciskał, że jest dobra, niż uszkodzona.
Można wyjąć dywaniki kierowcy oraz pasażera i sprawdzić, czy nie ma na nich śladów po płynie do chłodnic.
GRZE tak było mokro i konsystencja płunu była lekko lepka i gestawa. i z godze sie z Tobą ze raczej by mówił ze jest tobra niz uszkodzona. dzięki za namiar na CZAEKJ ;-)

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 10 lip 2009, 11:32

rafalzimnicki pisze:tak było mokro i konsystencja płunu była lekko lepka i gestawa
no to ewidentnie płyn chłodniczy. gdyby sprzedający wymienił nagrzewnicę, to wychwalałby się tym przy sprzedaży i jeszcze rachunek za nagrzewnicę by Ci pod nos podsunął :lol:

rafalzimnicki
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rafalzimnicki » 10 lip 2009, 11:41

grze pisze:
rafalzimnicki pisze:tak było mokro i konsystencja płunu była lekko lepka i gestawa
no to ewidentnie płyn chłodniczy. gdyby sprzedający wymienił nagrzewnicę, to wychwalałby się tym przy sprzedaży i jeszcze rachunek za nagrzewnicę by Ci pod nos podsunął :lol:
a tak powiedział ze nagrzewnica jest do wymiany, tyle ze nie wspomniał że jest mokro pod dywanikami :-? mówił też cos ze mozna dolac jakiegos srodka który moze załatać dziure. ale nie bede sie w to bawił nie chciałbym zimą miec niespodzianek. poza tym zimą samochód dłużej schnie. teraz z ostaje tylko problem z ustaleniem rozmiaru nagrzewnicy :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawiew, klimatyzacja, ogrzewanie.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl