Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT,ABK] dymy pod licznikiem grzanie stacyjki

ODPOWIEDZ
mortar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT,ABK] dymy pod licznikiem grzanie stacyjki

Post autor: mortar » 09 lip 2009, 17:11

Witam panowie (panie:)) elektrycy i elektryczki otóż niedawno furka zaczeła mi się prawie palić tzn poleciał dym z okolic licznika, furke uratowałem rozebrałem tapicerke tzn liczniki, półka pod kierą i cały panel środkowy nic nie widać żeby się przytopiło natomiast grzeje się mocno stacyjka. Idąc po najmniejszej lini oporu wymieniłem kostke stacyjki, problem częściowo się zmniejszył tzn grzeje się ale mniej i tu pytanie od czego jest czarno-żółty kabel wychodzący z kostki stacyjki wydaje mi się że on grzeje się najbardziej.
sprawdzałęm miernikiem napięcie w całym układzie przy włączonych światłach na biegu jałowym napięcie wynosi około 13,6 V więc chyba ok. jakieś sugestie ??
pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mobilek
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Mobilek » 10 lip 2009, 10:41

mortar pisze:od czego jest czarno-żółty kabel wychodzący z kostki stacyjki wydaje mi się że on grzeje się najbardziej.
Przewód czarno-żółty zasila przełącznik świateł (pająka), przekaźnik styku roboczego oraz przekaźnik pracy wycieraczek.
mortar pisze: jakieś sugestie

Posprawdzaj ww układy czy przypadkiem nie mają zwarcia i nie pobierają zbyt dużego prądu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl