Witam, zauważyłem że po jeździe mam gorące tarcze z przodu, nie am pisku przy hamowaniu. Myślę że klocki hamulcowe trzymają delikatnie koło, w jaki sposób da się to zniwelować?
Pozdr
[1.9 td AAZ] Regulacja przednich hamulców?
- speed_killer
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- speed_killer
- Forum Audi 80
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Minimalnie to trzeć chyba zawsze będzie, ale nie zaszkodzi przeprowadzić operacji o której wspomina kolega wyżej. U kumpla jak zapiekły mu się kiedyś klocki w bębnach to po krótkiej jeździe bębny były czerwone.
Co do spalania 7,5l to jeśli jeździsz bardzo dużo po mieście na krótkich odcinakach to mógł tyle wziąć. Ja w swoim SB też notowałem spalanie powyżej 7l kiedy cały miesiąc przejeżdżałem w mieście.
Co do spalania 7,5l to jeśli jeździsz bardzo dużo po mieście na krótkich odcinakach to mógł tyle wziąć. Ja w swoim SB też notowałem spalanie powyżej 7l kiedy cały miesiąc przejeżdżałem w mieście.
- speed_killer
- Forum Audi 80
7,5 t an trasie mi wziął na krótkich odcinkach to prawie 8 bierze (mam podkręconą dawkę na pompie) no ale o przejechaniu 20 km żeby tarcze były tak gorące że dotknąć się nie dało? Tak myślę że to trochę podnosi spalanie, więc trzeba będzie sprawdzić. A te sworznie mogę gdzieś na schemacie zobaczyć albo ma ktoś zdjęcie może? Byłbym bardzo dźwięczny
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: