Audio w b3
Audio w b3
witam !
mam 80tke w B3 i kazdy wie ze z naglosnieniem bagaznika w tym aucie jest ciezko bo jest ta scianka metalowa no i zbiornik paliwa za siedzeniem i teraz mam takie pytanie co mam zrobic zeby ten dzwiek troche poprawic ... mam w bagazniku skrzyneczke z glosnikiem basowym 30cm ... i w polce 2 glosniczki 20cm basowe... i nie wiem czy moze lepiej je zjac zeby ten glos z bagaznika lepiej wchodzil do auta ? tylko ze te 20stki tez daja ladny basik bo mam wszystko pod wzmacniaczem tzn te dwa w polce i skrzynke ... z gory dzieki wszystkim
a tu zamieszczam zdjecie bagaznika i tej skrzyneczki .. na zdjeciu widac takze te w podszybiu
mam 80tke w B3 i kazdy wie ze z naglosnieniem bagaznika w tym aucie jest ciezko bo jest ta scianka metalowa no i zbiornik paliwa za siedzeniem i teraz mam takie pytanie co mam zrobic zeby ten dzwiek troche poprawic ... mam w bagazniku skrzyneczke z glosnikiem basowym 30cm ... i w polce 2 glosniczki 20cm basowe... i nie wiem czy moze lepiej je zjac zeby ten glos z bagaznika lepiej wchodzil do auta ? tylko ze te 20stki tez daja ladny basik bo mam wszystko pod wzmacniaczem tzn te dwa w polce i skrzynke ... z gory dzieki wszystkim
a tu zamieszczam zdjecie bagaznika i tej skrzyneczki .. na zdjeciu widac takze te w podszybiu
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:16 przez Kuballa17, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja bezwględnie bym je wywalił, bo taki układ kompletnie nie ma sensu- wszystko gra ci za plecami i do tego z częstotliwością skrzynki.Kuballa17 pisze:i nie wiem czy moze lepiej je zjac zeby ten glos z bagaznika lepiej wchodzil do auta ?
tyle, że wtedy musisz się zabrać za przód- i kolejny raz napiszę- wstaw 16-tki w przednie drzwi <ok> i będzie lux.
Siemka no to powiem ci szczerze że ładnie załadowałeś autko basem :shock: . Mam ten sam problem bas z bagażnika nie może się przebić do wnętrza autka, na początku miałem wyciąć dziurę w tylnim podłokietniku albo w półce ale po co ciąć taką piękną tapicerkę dlatego otwieram tylnie siedzenie i po kłopocie hehe :lol: trochę głupi pomysł ale działa 3maj się.
nie no siedzen to mi sie nie chce otwierac ale pomysl dobry ...
no wiec tak ... w bagazniku mam głosnik 30cm Boschmanna .. na glosniku pisze bodajze 700 watt z czego w rms moze miec jakie 300 w podszybiu mam 2 glosniki 20cm ProSonic basowe 200 watt jeden .. mowie to co pisze w wzmacniacz mam Blaupunkta 800 watt a dokladniej to takiego http://allegro.pl/item662941360_wzmacni ... sklep.html
[ Dodano: 2009-06-24, 13:51 ]
myslalem o wygluszeniu bagaznika i tylnej polki no i moze tej blachy na siedzeniem ale wiem czym najlepiej i czy to cos da
no wiec tak ... w bagazniku mam głosnik 30cm Boschmanna .. na glosniku pisze bodajze 700 watt z czego w rms moze miec jakie 300 w podszybiu mam 2 glosniki 20cm ProSonic basowe 200 watt jeden .. mowie to co pisze w wzmacniacz mam Blaupunkta 800 watt a dokladniej to takiego http://allegro.pl/item662941360_wzmacni ... sklep.html
[ Dodano: 2009-06-24, 13:51 ]
myslalem o wygluszeniu bagaznika i tylnej polki no i moze tej blachy na siedzeniem ale wiem czym najlepiej i czy to cos da
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wszystko jest kwestią głośnika i skrzyni.
Ja mam zabudowę opartą na Crunchu FatBoy 12" w closecie, dziury po głośnikach w półce zabudowałem i nie ma różnicy czy to z dziurami /bez głośników/ czy bez dziur. Jak bas jest dobry to i będzie się rozchodził - popytaj chłopaków którzy siedzieli w moim aucie - nie ma problemów z rozchodzeniem się basu.
PeEs
głośniki z półki wywal bo taka konstrukcja jest totalnie bezsensowna...
Ja mam zabudowę opartą na Crunchu FatBoy 12" w closecie, dziury po głośnikach w półce zabudowałem i nie ma różnicy czy to z dziurami /bez głośników/ czy bez dziur. Jak bas jest dobry to i będzie się rozchodził - popytaj chłopaków którzy siedzieli w moim aucie - nie ma problemów z rozchodzeniem się basu.
PeEs
głośniki z półki wywal bo taka konstrukcja jest totalnie bezsensowna...
dzisiaj wyciagne te glosniki z polki i zobacze czy bedzie roznica i dam znac
[ Dodano: 2009-06-25, 17:15 ]
zrobilem tak jak mowiliscie ... czyli wyciagnalem glosniki z podszybia i powiem wam ze bylo duzo gorzej ... nie dosc ze bas byl duzo slabszy to jeszcze bylo slychac takie dziwne stukanie..
no i wsadzilem je spowrotem .. z nimi jest mocniejszy bas i duzo czystszy
Tylko chcialbym sie jeszcze dowiedziec czym najlepiej wygluszyc ta polke i ta blache za siedzeniem ?
[ Dodano: 2009-06-25, 17:15 ]
zrobilem tak jak mowiliscie ... czyli wyciagnalem glosniki z podszybia i powiem wam ze bylo duzo gorzej ... nie dosc ze bas byl duzo slabszy to jeszcze bylo slychac takie dziwne stukanie..
no i wsadzilem je spowrotem .. z nimi jest mocniejszy bas i duzo czystszy
Tylko chcialbym sie jeszcze dowiedziec czym najlepiej wygluszyc ta polke i ta blache za siedzeniem ?
Sprzedaj wszystko i zabierz się od początku będzie najszybciej i najlepiej Kup jakąś porządną 10" i wzmacniacz który będzie w stanie zapanować w pełni nad głosnikiem i wtedy poczujesz różnicę I jak ktoś wcześniej napisał jak sprzęcik jest w miarę dobry to w b3 nie przeszkadza żadna blacha czy zbiornik paliwa <lol>