[80 B3]Wewnętrzna lampka pod sufitem
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
może mi ktoś powiedzieć do czego służą te 3 dolne styki w lampce? może do podłączenia szyber dachu? i co powinno (może) znajdować się w zamian za te zaślepki?
http://www.dami.pl/~musi/oofol/lampka
http://www.dami.pl/~musi/oofol/lampka
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, 22:19 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
Daj fotkę od drugiej strony to Ci powiem :mrgreen:Oofol pisze:faktycznie. macie rację te styki są do lampek bocznych które niedługo będę podłączał:] a te zaślepki to dla mni erebus choc nie wykluczam że to mogło mieć przeznaczenie do klimy... a wy u was to nie macie takich?
Jeśli chodzi Ci o te zaślepki z jakby wywietrznikami to jest to miejsce na czujnik temperatury klimy

Witam
Istotnie te trzy styki służa do oświetlenia bocznego.natomiast w zaślepkach patrząc na w sposób jak zamontowana jest ta lampka na podsufitce od lewej strony jest zamontowany czujnik klimy,a następnie to przycisk szyperdachu(sterowanego elektrycznie),lampka i przełącznik wyboru pracy owej lampki.
Istotnie te trzy styki służa do oświetlenia bocznego.natomiast w zaślepkach patrząc na w sposób jak zamontowana jest ta lampka na podsufitce od lewej strony jest zamontowany czujnik klimy,a następnie to przycisk szyperdachu(sterowanego elektrycznie),lampka i przełącznik wyboru pracy owej lampki.

- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Re: [80 B3]Wewnętrzna lampka pod sufitem
Ok. Wielkie dzięki!IRO71 pisze:Witam
Witam. Ja gdy kupowałem mój samochód to pech chciał (albo właściciel komisu gdzie kupowałem moją Audiczkę), że nie było tej lampki nad kierowcą. Okazało się że te po wypięciu (czytaj - rozwarciu) tych styków, świeciła tylko lampka nad tylną klapą (AVANT). Gdy próbowałem podpiąć zwykłą lampkę (z jedną parą styków), to świeciła tylko ona (boczne nawet po przełączeniu przełączników nie działały), więc zanim nie zdobyłem oryginalnej wkładki z dwoma parami styków, po prostu je zwarłem parami i świeciło wszystko dookoła.