[audi 80 b4 1,9 tdi ] kontrolka oleju
[audi 80 b4 1,9 tdi ] kontrolka oleju
Zauważyłem że po wymianie oleju po odpaleniu na zimnym silniku kontrolka od oleju swieci okolo 10 sek to chyba za długo dzieje się tak za każdym razem jak odpalam na zimnym silniku . Wcześniej nie zauważyłem takiej reakcji a może ja jestem przewrażliwiony ????
może ten filtron nie ma zaworka i olej ścieka całkowicie, a posmarowałeś olejem uszczelkę filtra przy zakładaniu :?:
Jak filtry to kupuj coś lepszego (Bosch, Knecht), ja takie zakładam i problemów nie ma nawet jak samochód stoi kilka dni to kontrolka oleju gaśnie po czasie 0.5-1s <ok>
druga sprawa to może trafiłeś na podrabiany olej, na którym można placki smażyć a nie lać do silnika :mrgreen:
Jak filtry to kupuj coś lepszego (Bosch, Knecht), ja takie zakładam i problemów nie ma nawet jak samochód stoi kilka dni to kontrolka oleju gaśnie po czasie 0.5-1s <ok>
druga sprawa to może trafiłeś na podrabiany olej, na którym można placki smażyć a nie lać do silnika :mrgreen:
- tokarka606
- Forum Audi 80
Szklanki nie mają nic do tego.tom1205 pisze:A czy szklanki mogą być przyczyną tego?ponieważ nie trzymają już oleju?
Boscha nie próbowałem ale mam teraz Knechta i jest dużo lepiej jak na filtronie ,olej mam ten sam.UKI_XX pisze:Jak filtry to kupuj coś lepszego (Bosch, Knecht)
Filtr ma naprawdę znaczenie.
-
- Forum Audi 80