[80 B4 2.0 ABT] zmiana silnika
[80 B4 2.0 ABT] zmiana silnika
Witam,
Mam audi z 92 roku. Chciałbym się dowiedzieć jaki silnik z innego typu mozna włozyć do mojej niuni prosze nie proponować zmiany samochod€ bo to niemożliwe, przyzwyczaiłem się do swojego aytka i nie chce go zmieniać sami wiecie jak to jest Tak więc proszę o informacje co nowszego można włożyć do audicy ????
Mam audi z 92 roku. Chciałbym się dowiedzieć jaki silnik z innego typu mozna włozyć do mojej niuni prosze nie proponować zmiany samochod€ bo to niemożliwe, przyzwyczaiłem się do swojego aytka i nie chce go zmieniać sami wiecie jak to jest Tak więc proszę o informacje co nowszego można włożyć do audicy ????
Duzo miałeś zabawy z tą przekładką ? Mozesz opisać co dokładnie przerzuciłeś oprócz silnika i jakie sa koszta takiej przekładki?Vision pisze:zależ jaką kasą dysponujesz silników wiele td czy benzyna ja zmieniłem 1.8 RU na 1.6 TD TANIO ,EKONOMICZNI 5,5 NO, DYNAMICZNI po modach będzie 90 KM tak na początek
Re: [80 B4 2.0 ABT] zmiana silnika
pogadaj z FranoF1 :mrgreen: to jest nasz chłopak od swapów :mrgreen: (1,8T)baracuda pisze:Witam,
przy zmianie silnika z bezyny na diesla trzeba sie liczyc z roznymi niespodziewanymi komplikacjami ($$), np dzis dostalem tel od goscia ktory przeklada mi skrzynie taka jak ma byc (dieslowska - do tej pory jezdzilem ze skrzynia od bezyny 2.3 przy 1.9 tdi), ze polosie nie pasuja.... no i teraz musze kupic 2 polosie z przegubami wewnetrznymi od tdi (moze w 300 sie zamknie) i przerabiac je zeby pasowaly do mnie (kolejna kasa)
heh teraz będziesz mógł poszaleć na autostradzie :lol:ClNEK pisze:przy zmianie silnika z bezyny na diesla trzeba sie liczyc z roznymi niespodziewanymi komplikacjami ($$), np dzis dostalem tel od goscia ktory przeklada mi skrzynie taka jak ma byc (dieslowska - do tej pory jezdzilem ze skrzynia od bezyny 2.3 przy 1.9 tdi), ze polosie nie pasuja.... no i teraz musze kupic 2 polosie z przegubami wewnetrznymi od tdi (moze w 300 sie zamknie) i przerabiac je zeby pasowaly do mnie (kolejna kasa)
warto się zastanowić dwa razy na swapem...nie daj boże, zrobisz swapa na turbodoładowanego i zacznie się coś sypac...u mnie poszła przepływka po tygodniu jazdy(koszt nówki Bosch 400-500zł)
ja juz drugie tyle wpakowalem w swoj swap co za auto dalem tyle ze ja podnosilem swoja moc o 2x tyle co seria i stad wiekszosc kosztow, do tego mi po odbiorze auta jakis czas padla pompa wtryskowa od ch... ropy, koszt 1200 zl. teraz czekam keidy np przeklywpa padnie jak u FranoF1 ehhehe tylko ze wtedy to ja calkiem wywale razem ze stozkiem i mi jakis tam swoj patent wsadza razem z psuzka na zwykly filtr
każdy robi jak uważa ja preferuje wolnossące TD koszta napraw itd. nie porównywalne z TDI .W TD można robić mody do 81 kw tylko z głową
[ Dodano: 2007-05-04, 17:54 ]
[ Dodano: 2007-05-04, 17:54 ]
jak to rozumieć że 1.9 TDI da się założyć w tych samych kosztach co 1.6 TDClNEK pisze:ja proponuje 1.9 tdi ale to sporo kasy wychodzi i sporo roboty (pewnie nie wiecej jak 1.6 td)
i tu mylisz się jedyne co musiałem to koło zamachowe z sprzęgłem bo audi ma hydrauliczne a pasiek linka
[ Dodano: 2007-05-04, 18:37 ]
i tu mylisz się jedyne co musiałem to koło zamachowe z sprzęgłem bo audi ma hydrauliczne a pasiek linka oraz rozrusznik
[ Dodano: 2007-05-04, 18:38 ]
i tu mylisz się jedyne co musiałem to koło zamachowe z sprzęgłem bo audi ma hydrauliczne a pasiek linka oraz rozrusznik
[ Dodano: 2007-05-04, 18:44 ]
robocizna to moja praca nie wiem jak ją szacować znam się na tym i owym
[ Dodano: 2007-05-04, 18:37 ]
[ Dodano: 2007-05-04, 18:38 ]
[ Dodano: 2007-05-04, 18:44 ]
robocizna to moja praca nie wiem jak ją szacować znam się na tym i owym